Lapsettomuus tutkimusten korvaukset

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Lapsettomuus tutkimusten korvaukset

Re: Lapsettomuus tutkimusten korvaukset

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 06 Syys 2019, 14:23

Hei, Puky!

Hakemukseen on liitettävä hoitavan lääkärin lausunto sairaudesta. Neuvoisin sinua olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme ja/tai lukea korvausperusteista tarkemmin esim. verkosta: www.kela.fi/hedelmoityshoitojen-korvaaminen

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet

Re: Lapsettomuus tutkimusten korvaukset

Kirjoittaja Puky » 05 Syys 2019, 14:34

Hei
Kiitos paljon vastauksesta! Onko niin että lääkäri arvioi lapsettomuuden syyn ja tämän perusteella voi hakea korvausta jos on siihen oikeutettu? Vaikka meillä on lapsia ei ole mielestäni itsestään selvää että ongelma uuden raskauden alkamisen suhteen johtuu munasolujen kunnosta. Entä miehen siemenneste analyysi? Saako siihen Kelasta korvausta jos raskautta ei ole vielä yritetty yhtä vuotta? Onko jotain muita perusteita minkä mukaan korvaus myönnetään tai ei myönnetä miehelle?

Re: Lapsettomuus tutkimusten korvaukset

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 05 Syys 2019, 08:52

Hei Puky!

Vieras onkin kertonut korvauksen edellytyksestä. Hedelmöityshoidoista maksetaan korvausta sairaanhoitokorvaus taksan mukaisesti. Taksaluettelon löydät täältä.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Re: Lapsettomuus tutkimusten korvaukset

Kirjoittaja Vieras » 04 Syys 2019, 19:42

Hedelmöityshoidoista maksetaan korvausta naiselle ja miehelle silloin, kun parin lapsettomuus on sairauden aiheuttama. Jos lapsettomuuden syynä on ikääntymiseen liittyvä munasolujen määrän väheneminen, kyse ei ole sairausvakuutuslaissa tarkoitetusta sairauden hoidosta.

Lapsettomuus tutkimusten korvaukset

Kirjoittaja Puky » 04 Syys 2019, 18:55

Hei
Saako Kelasta korvausta yksityisen puolen lapsettomuus tutkimuksiin ja - hoitoihin jos parilla on jo yhteisiä lapsia? Voiko korvattaviin tutkimuksiin hakeutua ennen kuin raskautta on yritetty yksi vuosi? Takana on nyt 9 kuukauden tulokseton yritys. Nainen täyttää pian 39 vuotta minkä takia tutkimuksiin hakeutumista ei olisi hyvä pitkittää. Mistä tutkimuksista ja hoidoista kela-korvausta on mahdollista saada ja kuinka paljon on korvauksen määrä (esim prosenttia tutkimuksen hinnasta)? Kiitos!

Ylös