Mirena-valmisteen korvattavuus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Mirena-valmisteen korvattavuus

Re: Mirena-valmisteen korvattavuus

Kirjoittaja Terveyskeskuslekuri » 24 Syys 2020, 13:50

Hei,
luin tätä ketjua ja tässä on nyt paljon hämmennystä siitä, että mikäli Mirena määrätään julkisestä terveydenhuollosta SAIRAUDENhoitoon eli käytännössä anemisoiviin kuukautisvuotoihin (tällainen ohje meidän tk:ssa STM:lta), niin silloin tulee se saada ilmaiseksi tk:sta. Silloin, jos määrätään ehkäisyyn, kyseessä ei ole SAIRAUDENhoito, ja tällöin itse joutuu kustantamaan. Eli vaikka asennetaan tk:ssa, niin se ei tarkoita, että Mirenan tulee olla ilmainen.

Re: Mirena-valmisteen korvattavuus

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 26 Touko 2020, 14:11

Hei, Zonkkaliini2020!

Kyllä, perustoimeentulotuen maksusitoumus lääkekustannuksiin kattaa myös lääkemääräyksellä määrätyt ehkäisyvalmisteet (esim. e-pillerit, kuparikierukka, hormonikierukka).

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet

Re: Mirena-valmisteen korvattavuus

Kirjoittaja Zonkkaliini2020 » 25 Touko 2020, 12:29

Hei. Jos terveyskeskus määrää kierukan reseptillä apteekista haettavaksi ja minulla on maksusitoumus apteekkiin. Niin saanko sen sillä haettua? (Tietääkseni helsingissä vain ensimmäinen kierukka on ilmainen.)

Re: Mirena-valmisteen korvattavuus

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 12 Maalis 2020, 10:06

Hei Heikki ja vaimo!

Mirena-reseptivalmiste on peruskorvattava (40 %), kun sairausvakuutuslaissa esitetyt korvaamisen edellytykset täyttyvät. Sairausvakuutuslain mukaiseen korvaukseen on oikeus silloin, kun kyse on yksityisessä terveydenhuollossa sairaudenhoitoon määrätystä hormonikierukasta ja yksityisellä puolella annetusta hoidosta.

Kerroit että kyse on terveyskeskuksen (julkisen terveydenhuollon) toteamasta sairauden hoidosta ja kierukka asennetaan siellä, joten neuvoisin sinua selvittämään asiaa terveydenhuollon kanssa.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet

Re: Mirena-valmisteen korvattavuus

Kirjoittaja Heikki ja vaimo » 11 Maalis 2020, 13:39

Onko merkitystä palvelun tarjoajalla. Jos julkisen terveyskeskuspalvelun tarjoaa yksityinen taho. Jos kaupunki ostaa terveyspalvelut yksityisestä?

Re: Mirena-valmisteen korvattavuus

Kirjoittaja Heikki ja vaimo » 11 Maalis 2020, 13:34

Hei,
miten Mirenan korvaus menee nyt 11.3.2020? Reseptissä lukee sairauden hoitoon ja terveyskeskuksesta määrätty. Saanko varmasti korvauksen apteekista suoraan? Asennus tehdään terveyskeskuksessa.
T:Heikki ja vaimo

Re: Mirena-valmisteen korvattavuus

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 13 Helmi 2020, 08:43

Hei MinSu!

Kuten aiemminkin tässä ketjussa on sanottu, sairausvakuutuslain mukaiseen korvaukseen on oikeus vain silloin, kun kyse on yksityisessä terveydenhuollossa sairaudenhoitoon määrätystä hormonikierukasta ja yksityisellä puolella annetusta hoidosta.

Jos kyse on julkisen terveydenhuollon toteamasta sairauden hoidosta ja kierukka asennetaan siellä, neuvoisin sinua selvittämään asiaa terveydenhuollon kanssa.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet

Re: Mirena-valmisteen korvattavuus

Kirjoittaja MinSu » 12 Helmi 2020, 23:53

Hei! Olisinko Minä saanut Mirena hormooni kierukan ilmaiseksi tai kela korvausta kun on aikaisemmin jouduttu laittamaan runsaan kuukautisten takia ja nyt sitten uusitaan? Viimeeksi laitettiin keskussairaalassa, nyt terveyskeskuksessa. Tämä on nyt 50€ kalliimpi.
T. Minna

Re: Mirena-valmisteen korvattavuus

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 07 Helmi 2020, 13:50

Hei Aweuek!

Neuvoisin sinua selvittämään asiaa terveydenhuollon kanssa.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet

Re: Mirena-valmisteen korvattavuus

Kirjoittaja Aweuek » 07 Helmi 2020, 12:14

Hei.

Lisää Mirena-kierukasta. Minulle asennetaan se parin viikon päästä terveuskeskuksessa terveyskeskuslääkärin määräämänä ja lääkäri käski hakea sen apteekista etukäteen. Se laitetaan vaihdevuosiongelmien takia. Mutta mitäs nyt teen kun en tiennyt että sitä ei tarvitse maksaa itse kun määrätään terveyskeskuksesta? Soitanko sinne ja sanon etten hae sitä koska korvattavuus kuulluu terveyskeskukselle?

Kiitos jo etukäteen vastauksesta.

Ylös