Saattajan matkojen korvaus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Saattajan matkojen korvaus

Re: Saattajan matkojen korvaus

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 18 Maalis 2020, 08:22

Hei aLEK_arto62!

Kela ei maksa ansionmenetyskorvausta saattajana toimimisesta.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet

Re: Saattajan matkojen korvaus

Kirjoittaja aLEK_arto 62 » 17 Maalis 2020, 13:40

Hei. Äitini 83v. on menossa kaihileikkaukseen ja kutsussa mainitaan saattajan välttämättömyydestä. Saanko minä, hänen lapsensa, saattajana kilometrikorvauksen lisäksi ansionmenetyskorvausta menetetyltä työajalta? Matka sairaalaan, leikkausaika, 3 tunnin odotus, kotimatka.

Re: Saattajan matkojen korvaus

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 21 Loka 2019, 14:34

Hei Katariina80!

Autolla tehtäessä korvaus on tuo 20 snt/km. Jos asiakkaalla on terveydentilan perusteella todistus taksia varten niin silloin voi matkan tehdä Kela-taksilla. Vaikka taksi on hintavampaa, ei muuta korvausta valitettavasti ole saatavana.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Saattajan matkojen korvaus

Kirjoittaja katariina80 » 20 Loka 2019, 13:17

Hei,

Potilaalla on terveydenhuollon antama pitkäaikaistodistus, oikeus saattajaan ja taksiin. Kela korvaa saattajan matkat silloin kun ne on tehty yhdessä potilaan kanssa. Matkat tehdään saattajan autolla, potilas ei pysty itse ajamaan terveydentilansa takia. Saattaja odottaa potilasta hoitopaikalla ja lääkärikäynnin jälkeen vie potilaan kotiin. Potilas ja saattaja matkustavat siis samalla autolla. Saako näistä matkoista hakea korvausta vain potilaalle 0,20 e/km?

Vuotuinen maksukatto on tullut täyteen. Mikäli sekä potilaan että saattajan matkoja ei molempia korvata omalla autolla ajettaessa (koska istuvat samassa autossa), matkat kannattaa tehdä taksilla ja ottaa saattaja mukaan, nämähän Kela korvaa. Tästä kustannus Kelalle toki huomattavan paljon enemmin kuin omalla autolla matkustettaessa. Järkeä vai ei?

Ylös