Apteekki tyri - olenko nyt ilman lääkkeitä?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Apteekki tyri - olenko nyt ilman lääkkeitä?

Re: Apteekki tyri - olenko nyt ilman lääkkeitä?

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 27 Maalis 2020, 11:53

Hei Apteekkipaniikki!

Ikävä kuulla tilanteestasi. Neuvoisin sinua selvittämään asiaa apteekkien kanssa. Jos ostat lääkkeen niin, ettet saa ostosta suorakorvausta apteekissa, voit hakea korvausta Kelasta jälkikäteen. Ohjeet korvauksen hakemiseen löytyvät täältä: www.kela.fi/laakkeet_nain-haet.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet

Re: Apteekki tyri - olenko nyt ilman lääkkeitä?

Kirjoittaja Vieras » 27 Maalis 2020, 11:24

Voitko kertoa miten tämä liittyy kelaan?Sehän on apteekin vika ei kelan.

Apteekki tyri - olenko nyt ilman lääkkeitä?

Kirjoittaja Apteekkipaniikki » 27 Maalis 2020, 02:35

Halusin nyt kaikkien koronaohjeiden mukaisesti käyttää nettiä ja tilasin 20. 3. reseptilääkkeeni Yliopiston apteekin verkkokaupan kautta. Chatissä kysyin voisinko saada ne pikanoutona paikkakunnalleni (lääkkeiden tilausta mainostettiin 24h palveluna ja pikanoutoa haku tunnin päästä). Chatin farmaseutti sanoi tämän onnistuvan ja ohjeisti valitsemaan noudon paikkakunnalleni ostotilanteen yhteydessä. Kun kyseiset vaihtoehdot olivat ruudulla, saatavilla oli vain pikanouto helsingistä ja espoosta, vaikkakin nettikaupan mukaan paikkakunnallani oli kaikkia kyseisiä lääkkeitä.

Valitsin siis noudon paikkakunnaltani chattiohjeiden mukaan ja maksoin lääkkeet verkkokaupassa olettaen että ne olisivat saatavilla piakkoin. Viestiä ei kuitenkaan tullut vaan tilaus vain näytti ”käsittelyssä” joten 26. soitin asiakaspalveluun. Ilmeisesti minua oli ohjeistettu väärin ja tilaus ei ollutkaan lähtenyt paikkakuntani apteekille pakattavaksi vaan helsingille kuljetettavaksi. Lääkkeet saapuisivat ehkä joskus ensi viikolla.

Kyseiset lääkkeet ovat vaikeita siinä että ilman niitä en ole toimintakykyinen ja samalla ne myös ovat luonteeltaan sellaisia joiden kylmiltä keskeyttämisen lääkäri on ehdottomasti kieltänyt.

Yritin käydä paikallisessa toimipisteessä vielä pyytämässä voisiko toimitustapaa vaihtaa tai tilausta perua. He kuitenkin kieltäytyivät ja sanoivat etteivät he voi tehdä niin taikka myydä minulle myöskään lääkettä lisää. Voiko tosiaan olla niin etten saa mitenkään toimintakyvylleni tärkeitä lääkkeitä koska apteekki ohjeisti minua virheellisesti? Koko tämän viikon toimipaikassa on näitä lääkkeitä ollut ja ne olisi sieltä voinut alunperin käydä hakemassa mutta yritin käyttää nettiä juuri ihmiskontaktien vähentämiseksi.

Ylös