Matkakulut

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Matkakulut

Re: Matkakulut

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 01 Kesä 2020, 08:32

Hei lenono!

Kyllä, myös alle omavastuun jäävät matkat tulee tilata alueellisesta tilausnumerosta. Jos tilaa ns. tavallisen taksin, ei Kela korvaa matkaa eikä se kerrytä matkakattoa.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet

Re: Matkakulut

Kirjoittaja lenono » 29 Touko 2020, 18:18

Kiitos vastauksesta, kysyisin vielä, onko myös nämä omavastuun alle jäävät matkat tilattava Tilausvälityskeskuksesta, jos haluaa näillä kerryttää maksukattoa?

Re: Matkakulut

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 22 Touko 2020, 10:33

Hei, lenono!

Jos isäsi käyttää Kela-taksia terveydentilan perusteella, tarvitaan aina terveydenhuollon Todistus matkakorvausta varten (SV 67). Todistus voidaan kirjoittaa pitkälle ajalle / toistaiseksi, tai jokaisesta käynnistä erikseen. Keskustele asiasta terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Kela-taksi tilataan aina alueellisesta tilausvälityskeskuksesta. Taksi välittää tiedot suoraan Kelaan. Alle omavastuun jäävät matkat kerryttävät myös vuotuista matkakattoa ja Kela-taksikuitteja ei tarvitse säästää. Kun vuosiomavastuu (300 €) täyttyy, Kela lähettää asiakkaalle ns. taksikortin.

www.kela.fi/taksimatkat
www.kela.fi/nain-tilaat-taksin

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet

Matkakulut

Kirjoittaja lenono » 21 Touko 2020, 18:57

85-vuotias monisairas isäni joutuu käymään keskussairaalassa saamassa lääkepistoksen 1-2 kertaa kuukaudessa. Hänen liikuntakykynsä ei mahdollista linja-auton käyttöä eikä muistisairaus itsenäistä matkustamista, joten olen vienyt hänet hoitoon omalla autollani. Nyt minulla ei ole enää autoa käytettävissä eli ainoa tapa päästä hoitoon on mennä isän kanssa taksilla. Matka on sen verran lyhyt, että se maksaa yhteen suuntaan noin 12-15 € eli alle tuon 25 € omavastuun. Kuitenkin vuositasolla matkoista tullee kuluja 500-600 €. Miten tämä vuosiomavastuu 300 € toimii? Säästänkö taksikuitit ja saan jonkin vapaakortin isälleni, kun 300 € tulee maksettua täyteen vai miten toimin?

Ylös