Raskausajan diabetes

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Raskausajan diabetes

Re: Raskausajan diabetes

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 29 Touko 2020, 15:49

Hei K20122020!

Matkakustannuksista terveydenhuoltoon voit hakea matkakorvauksia. Matkakustannukset korvataan halvimman käytettävissä olevan kulkuneuvon mukaan. Omavastuuosuus on 25e/suunta. Vaikka matkakustannukset jäisivät alle omavastuuosuuden, kannattaa niistä silti hakea korvaus, koska se kerryttää matkakattoa, joka on 300e kalenterivuonna (2020). Kun matkakatto (300e) on täyttynyt, korvataan matkat kokonaisuudessaan. Matkakorvausten takautuva hakuaika on 6kk.

Lisätietoja ja ohjeet hakemiseen:
www.kela.fi/matkat
www.kela.fi/matkakorvaus-nain-haet

Lääkekorvausta voit saada, kun alkuomavastuusi (50e) on täyttynyt. Alkuomavastuu on kalenterivuosikohtainen. Reseptilääkkeistä saa korvauksen yleensä jo suoraan apteekissa oston yhteydessä, jos valmiste kuuluu korvausjärjestelmän piiriin. Erityiskorvausoikeutta (65% tai 100% ) valmisteille haetaan lääkärin B-lausunnolla.

Sairaanhoitokorvauksia ei makseta julkisen terveydenhuollon kustannuksista (esimerkiksi poliklinikkamaksuista). Sairaanhoitokorvauksia maksetaan vain käynneistä yksityisessä terveydenhuollossa. Mutta julkisen terveydenhuollon kustannukset ovat perustoimeentulotuessa huomioitava meno (samoin matkat ja lääkkeet), joten tarvittaessa voitte selvittää oikeuden perustoimeentulotukeen. Se on viimesijainen etuus ja siinä huomioidaan kaikki käytettävissä olevat tulot ja varat. Lisätietoja: www.kela.fi/toimeentulotuki-kuka-voi-saada.

Toivottavasti vastauksesta oli apua tilanteeseesi!

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet

Raskausajan diabetes

Kirjoittaja K20122020 » 29 Touko 2020, 12:55

Saako kelalta mitään tukea raskausajan diabetes kuluihin?. Käyn sairaalassa 1-2 krt kuukaudessa, jokainen käynti maksaa. Siihen lisäksi haen tällähetkellä 2krt kuukaudessa insuliinit apteekista, kohta voin joutua useammin hakemaan, koska sokerit eivät pysy kurissa. Olen siis vaikea raskausajan diabeetikko.riskiryhmä ainoastaan koska 8 vuotta sitten sama radi, ei muuta riskiryhmään kuuluvaa ja normaali oloissa ei mitään diabetekseen liittyvää

Ylös