Lääkekorvaukset

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Lääkekorvaukset

Re: Lääkekorvaukset

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 19 Huhti 2021, 14:46

Hei, Hille!

Inhixa 2000 iu (20 mg)/0,2 valmiste on peruskorvattava tai rajoitetusti erityiskorvattava. Erityiskorvattavuus riippuu korvausnumerosta. Voit lukea lisää täältä.

Inhixa 4000 iu (40 mg)/0,4 valmiste on peruskorvattava tai rajoitetusti erityiskorvattava. Myös tämän valmisteen erityiskorvattavuus riippuu korvausnumerosta. Voit lukea lisää täältä.

Lääkehausta löytyy nimi hakutoiminnolla, kaikki Inhixa lääkkeiden korvattavuudet. Lääkekorvausoikeutta varten tulee toimittaa lääkärin B-lausunto.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Re: Lääkekorvaukset

Kirjoittaja Hille » 18 Huhti 2021, 16:27

Saako Kelasta korvauksen lääkekuluista esim Inhiksa 0,2 ja 0,4 mg joka on määrätty jatkuvaan käyttöön
En ole lähettänyt hakemusta olen maksanut itse sen ja nyt alkaa olemaan kukkaro tyhjä .
Kiitos vastauksista

Re: Lääkekorvaukset

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 12 Touko 2020, 08:35

Vikke 50 kirjoitti:
11 Touko 2020, 15:51
Mihin osoitteeseen nyt pitää lähettää LÄÄKÄRINLAUSUNTO B1 (insuliinin lääkekorvattavuuslausunto), kun paikkakunnan KELA-toimisto on kiinni (koska korona)?
Hei Vikke 50!

Voit postittaa lausunnon osoitteeseen:
Kela, PL 10, 00056 KELA

www.kela.fi/postiosoitteet

Ystävällisin terveisin
Satu | Kela sairausetuudet

Re: Lääkekorvaukset

Kirjoittaja Vieras » 11 Touko 2020, 16:01

Postiosoitteet

Kelan postiosoitteet muuttuivat 1.1.2020.

Jatkossa hakemus ja liitteet lähetetään samaan osoitteeseen koko maassa. Vanhoilla osoitteilla lähetetty posti ohjautuu oikeisiin osoitteisiin noin vuoden ajan.

Lähetä paperihakemus ja mahdolliset liitteet osoitteeseen:
Kela, PL 10, 00056 KELA

KELA:n postiosoite?

Kirjoittaja Vikke 50 » 11 Touko 2020, 15:51

Mihin osoitteeseen nyt pitää lähettää LÄÄKÄRINLAUSUNTO B1 (insuliinin lääkekorvattavuuslausunto), kun paikkakunnan KELA-toimisto on kiinni (koska korona)?

Re: Lääkekorvaukset

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 11 Touko 2020, 08:58

Hei Raude!

Kiitos palautteestasi. Apteekkien tulee noudattaa sairausvakuutuslain mukaisia ohjeita siitä, milloin seuraavan lääkeoston voi antaa korvattuna.

Apteekki voi luovuttaa valmisteen korvattuna enintään 3 viikkoa (21 päivää) ennen edellisen lääke-erän loppumista (”joustoaika”). Joustoaika lasketaan hoitoajasta, jonka lääkemäärä riittää annostusohjeen mukaan käytettynä. Ostojen väliajoissa noudatetaan seuraavia periaatteita

- enintään 21 päivän joustoaika, kun aiempi lääke-erä on toimitettu 3 kuukauden hoitoaikaa (90 päivää/13 viikkoa) vastaavana eränä
- 14 päivän joustoaika, kun aiempi lääke-erä on toimitettu 2 kuukauden (60 päivää) hoitoaikaa vastaavana eränä.
- 7 päivän joustoaika, kun aiempi lääke-erä on toimitettu yhden kuukauden (30 päivää) hoitoaikaa vastaavana eränä tai pienempänä eränä.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet

Re: Lääkekorvaukset

Kirjoittaja Vieras » 10 Touko 2020, 12:57

Saat korvauksen enintään 3 kuukauden lääkemäärästä, mikä tarkoittaa 90 päivän hoitoaikaa.Lääkemäärä lasketaan lääkemääräyksen annostusohjeesta.

Re: Lääkekorvaukset

Kirjoittaja Vieras » 10 Touko 2020, 12:53

Kelakorvauksen saa kolmeksi kuukaudeksi.

Re: Lääkekorvaukset

Kirjoittaja Raude » 10 Touko 2020, 11:55

Yritin lähettää tämän palautelomakkeella, mutta palutetta ei oteta vastaan 31.5.2020 saakka.
Reseptilääkkeiden ostorajoitukset apteekeissa.

Olen tässä kuussa 86 vuotta täyttävä, monisairas siis riskiryhmäläinen kaikin tavoin. Annoin jo vIime kesänä palautetta lääkkeiden ostorajoitteista. Palaan asiaan nyt mökkikauden alkaessa.
Miksi en voi ostaa mökille lääkkeitä niin, ettei tarvitsisi muistaa ottaa kaupungista lähtiessä mökillä ollessa tarvittavia lääkkeitä mukaani ja taas mökiltä lähtiessä muistaa ottaa mukaan kaupungissa tarvittavia lääkkeitä mukaani. Paitsi unohtaminen ( mikä tässä iässä tapahtuu ennen nuorempana ) myös sen ennustaminen kuinka pitkäksi kummassakin päässä oleminen jatkuu. Tässä iässä mm.sairaudet voivat yllättäen tehdä muutoksia suunnitelmiin.
Kävin tänään apteekissa kaupungissa ennen mökille lähtöäni ottaakseni mukaani koko kesän ajan tarvittavat lääkkeeni. Ei käynyt, kun kävi ilmi, että minulla on vielä kotona kaupungissa riittävästi lääkkeitä kesää vasten. ( Apteekki ei nähnyt, että minulla ei ole mökillä lainkaan lääkkeitä talven jäljiltä ) Farmaseutti huomautti, että voinhan asioida mökkipaikkakuntani apteekissa ostamassa mökkilääkkeet. Huomautin, että siellä on apteekilla samat Kelan säännöt kuin teillä täällä kaupungissa. En siis saa sieltäkään, kun kerran kaupungissa on vielä lääkkeitä.
Vielä pahemmaksi tilanteen tekee se, että nyt korona-akana Kela on tiukentanut lääkkeiden ostorajoituksia. En enää saa ostaa ilman Kelakorvausta edes omalla rahalla lääkkeitäni.
Täytyy siis vain ennakoida ( ja onnistua siinä ) mökkimatkan kesto, olla unohtamatta lääkkeitä kumpaankaan päähän tai unohtaessani ajaa pitkä mökkimatka edestakaisin. Tässä eläkeiässä mökki- ja kaupunkiolon keston määrää pitkälti säät, ennakolta sovitut lääkärissä käynnit, yllättävät sairastumiset tms. syyt.
Onneksi mökkini ei ole Inarissa, vaan n. 100 km päässä. Mutta turhan pitkä matka ajaa edes takaisin lääkkeiden tähden.

Siis tehkää muutos reseptilääkkeiden ostorajoituksiin. Vähintään pitäisi poistaa koronarajoitus. Maksan mieluummin vaikka kaksinkertaisen hinnan kuin ajan 100 km unohduksen tai matkan keston väärin arvioinnin tähden. Tuleehan kesällä tehdyksi muitakin matkoja kuin mökkimatkat. Matkoja pidemmällä asuvien tuttavien luokse yöpymisineen tai esimerkiksi pääkaupunkiseudulta syntymäkaupunkiin Ouluun luokkakokoukseen ja yöpyä matkalla hotellissa. Näilläkin matkoilla olisi pakko saada lääkkeet, jos on unohtanut ottaa matkalle mukaan.

Re: Lääkekorvaukset

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 03 Maalis 2020, 08:37

Hei, PR71+!

Lääkekorvausoikeudesta annetaan kirjallinen päätös, mutta Kelan asiakirjat ja päätökset ovat saatavissa n. 5 vuotta takautuvasti. Suosittelen sinua olemaan yhteydessä sairastamisen asiakaspalveluumme, jolloin voitaisiin selvittää tilannetta tarkemmin.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Ylös