Kuntoutusraha ja lomakorvaus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kuntoutusraha ja lomakorvaus

Re: Kuntoutusraha ja lomakorvaus

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 14 Elo 2018, 14:51

Hei, Kuutiotikka!

Sillä ei varsinaisesti ole vaikutusta, onko sinulla työsuhde voimassa vai ei. Jos et pysty toimimaan nykyisessä työtehtävässäsi sairauden, vian tai vamman vuoksi, voit hakea ammatillista kuntoutusta lääkärin suosituksesta.

Ammatillisen kuntoutuksen myöntöedellytysten on kuitenkin täytyttävä. Ammatillisena kuntoutuksena voidaan myöntää sellainen sopiva koulutus, joka mahdollistaa osallistumisesi työelämään sairaudesta tai vammasta huolimatta ja/tai joka vähentää työkyvyttömyyden riskiä. Tavoitteena on, että voit sijoittua työhön, jossa sairaus tai vamma ei aiheuta rajoituksia tai jossa rajoitukset ovat mahdollisimman vähäisiä.

Työelämässä olevan ja pidempään työskennelleen (n. 5 vuotta) ammatillisesta kuntoutuksesta vastaa työeläkelaitos.

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet

Re: Kuntoutusraha ja lomakorvaus

Kirjoittaja Kuutiotikka » 14 Elo 2018, 09:24

Hei!
Sellaista vielä, että onko sillä vaikutusta jos työsuhde pysyy nykyiseen työnantajaan voimassa mutta en kuitenkaan työskentele ennen valmistumista kyseisessä paikassa enkä näin ollen myöskään saa palkkaa. Entä jos nykyisestä työstä jää kuntoutuksen ajaksi opintovapaalle ja palaa sitte kuntoutuksen / koulutuksen jälkeen toisiin tehtäviin samaan työpaikkaan?

Re: Kuntoutusraha ja lomakorvaus

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 10 Elo 2018, 15:24

Hei, Kuutiotikka!

Mainitsemillasi korvauksilla ei ole vaikutusta kuntoutusrahaan.

Mahdollisesta palkkatulosta tulee ilmoittaa Kelaan, vaikka se jäisikin keskimääräisen ansaintarajan alle.

Ansaittu työtulo jaetaan lukukauden kuukausimäärällä, jolloin saadaan sinulle keskimääräinen kuukausiansio. Keskimääräisestä kuukausiansiosta vähennetään tulorajan mukainen ansio 616 €/kk ja tästä saatava erotus on kuntoutusrahasta vähennettävää työtuloa.

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet

Re: Kuntoutusraha ja lomakorvaus

Kirjoittaja Kuutiotikka » 10 Elo 2018, 11:33

Ja siis alle tuon 616€/kk saa tienata vapaasti?

Re: Kuntoutusraha ja lomakorvaus

Kirjoittaja Kuutiotikka » 10 Elo 2018, 10:49

Eli siis vaikka lomakorvaus, sisässä olevat tunnit yms maksettaisiin samaan aikaan kun saisin kuntoutusrahaa niin sillä ei ole vaikutusta? (Koska en ole varsinaisesti työskennellyt kuntoutuksen aikana vaan rahat vain maksetaan minulle nyt)

Re: Kuntoutusraha ja lomakorvaus

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 10 Elo 2018, 10:16

Hei Kuutiotikka!

Kuvailemassasi tilanteessa lomakorvauksilla ei ole vaikutusta kuntoutusrahaan.

Kuntoutusrahakauden aikana samasi työtulot vähentävät ammatillisena kuntoutuksena järjestetyn koulutuksen tai siihen liittyvän harjoittelun ajalta maksettavaa kuntoutusrahaa siltä osin kuin niiden määrä yhteensä ylittää lukukauden ajalta laskettuna noin 616 euroa kuukaudessa (vuonna 2018). Lukukauden alku- ja loppuajankohdan määrittää koulutuksen järjestäjä.

Mikäli siis alat saada palkkaa yhtä aikaa kuntoutusrahan aikana, sinun tulisi ilmoittaa asiasta Kelaan, niin selvitämme vaikutuksen kuntoutusrahaan.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet

Kuntoutusraha ja lomakorvaus

Kirjoittaja Kuutiotikka » 09 Elo 2018, 10:47

Hei!
Olen mahdollisesti menossa opiskelemaan ammattikorkeukouluun ammatillisena kuntoutuksena ja minulle maksettaisiin siis kuntoutusrahaa koulutuksen ajalta. Tällöin työsuhteeni päättyisi ja työnantaja maksaisi minulle lomakorvauksena käyttämättä olevat lomapäivät sekä esimerkiksi ”sisässä” olevat tunnit ja työajanlyhennyskorvauksen. Vaikuttaako tämä kuntoutusrahaan vähentävästi? Lisäksi haluaisin tietää onko minun mahdollista saada kuukausittain jonkun verran palkkaa ilman, että tämä vähentää kuntoutusrahaa?

Ylös