psykoterapia

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: psykoterapia

Re: psykoterapia

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 23 Tammi 2019, 12:20

lauraelisas kirjoitti:Hei!

En ole vielä saanut lääkäriltä B-lausuntoa, ja odotan edelleen jotta lähetteeni lähtisi omalta terveysasemaltani psyk. osastolle. Vaadittu 3kk diagnoosta on täyttynyt.

Olen nyt löytänyt psykoterapeutin, ja mietin, voinko jo aloittaa terapian ja hake Kelan tuet takautuvasti, vaikka B-lausuntoa ei annettu.

Laura
Hei lauraelisas!

Kuntoutuspsykoterapiaa voidaan korvata aikaisintaan sen kuun alusta lukien, jonka aikana hakemus on jätetty Kelaan. Jos hakemus on jätetty Kelaan ennen kuin terapian myöntämisen kriteerit, kuten esimerkiksi 3 kk:n asianmukainen hoitosuhde, täyttyvät, voidaan terapia myöntää vasta siitä ajankohdasta alkaen, kun terapian myöntämisen kaikki edellytykset täyttyvät. Voit halutessasi aloittaa terapian ennen kuin olet saanut Kelan päätöksen. Huomaathan, että joudut maksamaan terapian kustannukset kokonaan itse, jos Kela ei myönnä sinulle kuntoutuspsykoterapiaa.
onnellinen kirjoitti:Hei, en nyt osaa käyttää tätä palvelua, yritin avata uuden kysymyksen mutta en tiedä miten. No kysymykseni koskee myös psykoterapiaa. Minulla on B-lausunto ja terapeutti valmiina. Olen varannut ajan KELA:an tuodakseni tuon lausunnon. Onko minun tultava paikalle henkilökohtaisesti vai voinko lähettää lausunnon verkossa tai postitse? Minulla alkaa terapia jo huomenna, saanko tukea takautuvasti mikäli tukihakemukseni hyväksytään?
Hei onnellinen!

Sinun ei tarvitse toimittaa B-lausuntoa Kelaan henkilökohtaisesti. Voit lähettää sen asiointipalvelussa tai postitse. Lääkärinlausunnon lisäksi tarvitaan myös hakemus kuntoutuspsykoterapiasta (KU 131). Voit postittaa hakemuksen Kelaan.
Sirppu kirjoitti:Kävin psykoterapiassa n. vuosi sitten ja jouduin lopettamaan työn vuoksi. Saanko nyt jatkaa vaikka vuosi oli välissä etten käynyt ? Tarvitsisin itseni ja lääkärin mukaan lisää?
Hei Sirppu!

Jatkohakemus kuntoutuspsykoterapiaan tulee tehdä pääsääntöisesti vuoden kuluessa edellisen terapiajakson päättymisestä. Voit toki hakea kuntoutuspsykoterapiaan jatkoa, vaikka tauko olisi pitempi. Selvitä tilannettasi hakemuksessa.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet

Hei

Kirjoittaja Sirppu » 21 Tammi 2019, 16:57

Kävin psykoterapiassa n. vuosi sitten ja jouduin lopettamaan työn vuoksi. Saanko nyt jatkaa vaikka vuosi oli välissä etten käynyt ? Tarvitsisin itseni ja lääkärin mukaan lisää?

Re: psykoterapia

Kirjoittaja onnellinen » 20 Tammi 2019, 19:39

Hei, en nyt osaa käyttää tätä palvelua, yritin avata uuden kysymyksen mutta en tiedä miten. No kysymykseni koskee myös psykoterapiaa. Minulla on B-lausunto ja terapeutti valmiina. Olen varannut ajan KELA:an tuodakseni tuon lausunnon. Onko minun tultava paikalle henkilökohtaisesti vai voinko lähettää lausunnon verkossa tai postitse? Minulla alkaa terapia jo huomenna, saanko tukea takautuvasti mikäli tukihakemukseni hyväksytään?

Re: psykoterapia

Kirjoittaja lauraelisas » 19 Tammi 2019, 23:15

Hei!

En ole vielä saanut lääkäriltä B-lausuntoa, ja odotan edelleen jotta lähetteeni lähtisi omalta terveysasemaltani psyk. osastolle. Vaadittu 3kk diagnoosta on täyttynyt.

Olen nyt löytänyt psykoterapeutin, ja mietin, voinko jo aloittaa terapian ja hake Kelan tuet takautuvasti, vaikka B-lausuntoa ei annettu.

Laura

Re: psykoterapia

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 16 Tammi 2019, 10:44

Hei!

Terapeutin lausunto voidaan lähettää lääkärille asiakkaan luvalla/pyynnöstä. Joissain tilanteissa tämä on myös tarpeellista jatkosuosituksen kirjoittamiseksi.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet

Re: psykoterapia

Kirjoittaja Vieras » 15 Tammi 2019, 07:29

Missä tapauksissa terapeutin lausunto siis menee lääkärille? Jos lääkäri pyytää?

Re: psykoterapia

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 14 Tammi 2019, 14:25

Hei!

Viitaten Susannan linkittämään lakipykälään, Kelan ei tarvitse erikseen ilmoittaa asiakkaalle B-lausunnon toimittamisesta terapeutille. Terapiapalaute ei mene automaattisesti suosituksen kirjoittaneelle lääkärille.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Re: psykoterapia

Kirjoittaja Vieras » 12 Tammi 2019, 09:50

Miksi Kela ei ilmoita asiakkaalle, että hän lähettää tämän b-lausunnon terapeutille? Asiakkaalle ei näin ollen ole tietoa, mihin kaikkialle hänen terveystietonsa menevät.
Meneekö terapeutin loppulausunto lähettävällä lääkärille?

Re: psykoterapia

Kirjoittaja Vieras » 11 Tammi 2019, 22:11

Meneekö terapeutin loppulausunto lähettävälle lääkärille?

Re: psykoterapia

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 11 Tammi 2019, 14:04

Hei!

Pahoittelen edellä antamaani virheellistä infoa.

Asiakkaalla ei ole oikeutta kieltää Kelaa luovuttamasta terapeutille eli kuntoutuksen toteuttajalle niitä etuuden hoitamisessa saatuja tietoja, jotka ovat välttämättömiä kuntoutuksen toteuttamiseksi. Hakemuksen liitteenä Kelaan tulleessa lääkärinlausunnossa olevat tiedot ovat terapeutille välttämättömiä. Sitä kautta terapeutti saa tiedot asiakkaan tilanteesta ja niistä lähtökohdista, joiden perusteella asiakkaalle on Kelasta myönnetty psykoterapiapäätös.

Laki Kansaneläkelaitoksen kuntoutusetuuksista ja kuntoutusrahaetuuksista, 7 luku Tietosuojaa koskevat säädökset, 63 § Tietojen luovuttaminen.

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet

Ylös