Miten toimia

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Miten toimia

Re: Miten toimia

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 15 Touko 2019, 13:34

Hei jatkokysymys!

Sairauspäivärahaa on mahdollista saada enimmäisaikaan saakka. Jos sairauspäivärahan enimmäisaika on täyttynyt, voit saada sairauspäivärahaa saman sairauden vuoksi uudelleen vasta, kun olet ollut työkykyinen vuoden ajan. Nyt ei käy ilmi onko sinulla tullut sairauspäivärahan enimmäisaika täyteen ennen kuntoutustukea. Mutta mikäli on, ei sairauspäivärahaan ole oikeutta. Tällöin suosittelen selvittämään oikeuden työttömyysetuuteen.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Re: Miten toimia

Kirjoittaja jatkokysymys » 15 Touko 2019, 08:53

Kun kuntoutustuki on juuri päättynyt eikä jatkoa sille ole myönnetty, niin onko heti sen perään edes mahdollista saada sairaspäivärahaa (olettaen tietysti että siihen on lääkärin kirjoittamaa sairaslomaa)?

Re: Miten toimia

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 14 Touko 2019, 15:22

Hei!

Jos olet työkyvytön, ensisijainen etuus on sairauspäiväraha tai määräaikainen työkyvyttömyyseläke (kuntoutustuki), jos sairauspäivärahaoikeus on päättynyt.

Voit olla yhteydessä TE-toimistoon ja hakea työkykyäsi vastaavaa työtä. Oikeus työttömyysetuuteen selvitetään TE-toimiston lausunnon perusteella.

Jos lääkäri suosittaa sinulle ammatillista kuntoutusta, voit hakea sitä B-lausunnolla ja hakemuksella KU 101. Kuntoutuksen ajalta voidaan maksaa kuntoutusrahaa.

Neuvoisin sinua varaamaan ajan esim. puhelinpalveluun, niin voimme käydä läpi tilannettasi ja etuusasioitasi.
www.kela.fi/ajanvaraus

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet

Miten toimia

Kirjoittaja Vieras » 14 Touko 2019, 09:47

Kuntoutustuki on päättynyt eikä siihen saa enää jatkoa. Miten nyt tulisi toimia? Jos nyt haluaa Kelan ammatilliselle kuntoutuskurssille, onko ilmoittauduttava työttömäksi työnhakijaksi (sen lisäksi että hankkii lääkäriltä tarvittavan B-todistuksen kuntoutuksen tarpeesta)?

Mikä ensisijainen etuus tässä tilanteessa on, kun kuntoutustukea ei enää saa, mutta ei välttämättä ole valmis vielä vastaanottamaan kokoaikatyötäkään, joten ei ole oikeutettu työmarkkinatukeenkaan?

Jos pääsee kuntoutuskurssille, siltä ajalta ilmeisesti voi saada jälleen kuntoutustukea?

Ylös