Osa-aikatyö

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Osa-aikatyö

Re: Osa-aikatyö

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 28 Loka 2019, 08:39

Hei Jonesi!

Jotta voit saada Kelan kuntoutusta, tarvitset lääkäriltä lausunnon sairauden tai vamman aiheuttamasta kuntoutustarpeesta, joten sinun olisi hyvä keskustella asiasta ensin lääkärisi kanssa. Jos hän on sitä mieltä että hyötyisit kuntoutuksesta ja saat B-lausunnon, voit hakea sopivaa kuntoutusta Kelasta. Voit tutustua eri kuntoutusvaihtoehtoihin seuraavassa osoitteessa: www.kela.fi/kuntoutusvaihtoehdot.

Mikäli et ole työkykyinen, voit hakea myös sairauspäivärahaa, mikäli lääkäri toteaa sinut työkyvyttömäksi. Lisätietoja sairauspäivärahasta voit lukea seuraavista osoitteista:
www.kela.fi/sairauspaivaraha_tyottomalle
https://www.kela.fi/sairauspaivaraha

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet

Osa-aikatyö

Kirjoittaja Jonesi » 25 Loka 2019, 11:19

Hei,
Hain osa-aikatyöhön taannoin ja alkuviikosta aloitin harjoittelulla. TE- toimistoon ilmoitin asiasta ja sieltä on ilmeisesti ilmoitettu teille asiasta. Minulle ei ole kuitenkaan tullut vahvistusta vielä Kelasta.

Asiat muuttuivat kuitenkin hetimiten. Kaksi päivää (4t/pv) harjoiteltuani jouduin lopettamaan koska fysiikkani ei kestänyt rasitusta. Ilmoitin työnantajalle etten kykene työhön joka piti alkaa itsenäisesti Marraskuun alussa.

Miten tästä kuuluu jatkaa? Työttömyysilmoituksen täyttö edessä reilun viikon päästä niin kysynkin, laitanko tehdyt tunnit siihen mukaan vaikka odotettavissa on etten saa siitä palkkaa?

Samalla kysyisin että kun olen huomannut jo pariin otteeseen etten pysty useimpiin fyysisiin töihin vaivojeni vuoksi, niin onko mahdollista päästä Kelan kuntoutukseen jossa ymmärtääkseni näitä asioita tutkitaan? Lääkärin lähetteen ilmeisesti vaatii mutta jos sellaiseen ei pääse, niin mitä edessä.
TE- toimisto ei tiedä eikä osaa arvioida näitä juttuja töitä tarjotessa, joten jostain tarvitsee apua ja neuvoa saada. Olen 57- vuotias mies ja pidempään potenut näitä ongelmia.


Vastattu työttömyysetuuden osalta.

Ylös