Kelan tukema psykoterapia ja lääkitys

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kelan tukema psykoterapia ja lääkitys

Re: Kelan tukema psykoterapia ja lääkitys

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 19 Maalis 2020, 08:47

Hei, Psykopsyko!

On mahdollista toimittaa hakemus vireille aikaisemmin, mutta mahdollinen kuntoutuspsykoterapia päätös voitaisiin antaa vasta sen jälkeen, kun kolmen kuukauden asianmukainen hoitosuhde on täyttynyt.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Re: Kelan tukema psykoterapia ja lääkitys

Kirjoittaja Psykopsyko » 18 Maalis 2020, 14:38

Hei,
Milloin voin tehdä Kelaan psykoterapiahakemuksen? Psykiatri puolsi psykoterapiajaksoa 28.2. ja olen löytänyt itselleni psykoterapeutin, jolla käyn omakustanteisesti ennen Kelakorvattavaa jaksoa. Seuraava psykiatrin käynti on toukokuun lopussa. Voinko tehdä psykoterapiahakemuksen Kelaan jo ennen 3kk kohdalla olevaa psykiatrin käyntiä ja lähettää käynnistä liitteet jälkikäteen? Tällöin hoitoon pääsy nopeutuisi.
Tekee tiukkaa

Re: Kelan tukema psykoterapia ja lääkitys

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 24 Helmi 2020, 08:48

Hei Broken princess!

Voit saada Kelan korvaamaa psykoterapiaa, jos olet 16–67-vuotias ja

• työ- tai opiskelukykysi on uhattuna mielenterveyden häiriön vuoksi
• olet saanut mielenterveyden häiriön toteamisen jälkeen vähintään 3 kk asianmukaista hoitoa
• psykiatrin lausunnon perusteella voidaan arvioida, että kuntoutuspsykoterapia on tarpeen työ- tai opiskelukykysi tukemiseksi tai parantamiseksi.

Oikeus kuntoutuspsykoterapiaan ratkaistaan hakemuksen perusteella. Hakemuksen käsittelyssä tarkastellaan aina asiakkaan kokonaistilannetta. Emme pysty tällä palstalla arvioimaan, vaikuttaako käyttämäsi lääkitys oikeuteesi saada kuntoutuspsykoterapiaa.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet

Kelan tukema psykoterapia ja lääkitys

Kirjoittaja Broken princess » 21 Helmi 2020, 21:30

Hei.

Estääkö rauhoittava lääkitys (bentsodiatsepiini) psykoterapian saamisen? Minulla on kokeiltu kaikki muut lääkitys vaihtoehdot ja rauhoittava lääkitys on pitänyt minut toimintakyvyn yllä jotta pysyn työelämässä ja lääkäri päätynyt ratkaisuun että tämä on minulle parhain vaihtoehto . Olen käynyt lyhyt psykoterapian HUS sin kustantamana ja Rauhoittava lääkitys ei ole ollut ongelmana ja olen edistynyt terapiassa eikä lääkitys ole ollut haitaksi . Mutta nyt kun olen hakemassa kelan tukemaa psykotetapiaa ja kävin psykiatrilla niin hän väitti että tämä lääkitys ei ole hyvä asia jos haluan kelan terapiaa. Eihän se voi mennä näin että jos minulla on ongelmia ja ainoa toimiva lääke estää saamasta terapiaa jota todella tarvitsen.

Ylös