Osasairauspäiväraha

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Osasairauspäiväraha

Re: Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 07 Touko 2021, 15:32

Hei mitentoimin!

Uutta hakemusta jatkoon ei tarvitse. Jos lääkäri toimittaa osasairauspäivärahan jatkoa varten lausunnon suoraan Kelalle niin sinun ei enää tarvitse. Jos et ole asiasta aivan varma niin voit lähettää B-lausunnon OmaKelan kautta (lähetä viesti/liite -kohdasta). Se ei haittaa jos lausunto tulee sitten kahteen kertaan. Pääasia, että se tänne tulee. :)

Jos ilmoitettuun osa-aikatyönsopimukseen tulee muutoksia, esimerkiksi työajassa, niin tästä on hyvä ilmoittaa heti, kun muutos on tiedossa. Voit soittaa tai lähettää viestin OmaKelan kautta jossa selvität asian.

Ystävällisin terveisin
Satu | Kela sairausetuudet

Re: Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja mitentoimin » 07 Touko 2021, 15:08

Hei,

Täällä on aiemmin neuvottu, että mikäli hakee suoraan osasairauspäivärahalle jatkoa, ei uutta hakemusta tarvita, vaan riittää, kun toimittaa Kelaan B-lausunnon ja työnantajan lomakkeen SV 28. Olisin kysynyt, mitä kautta nämä lomakkeet toimitetaan Omakelassa, onko se kohta "lähetä viesti/liite"? Lääkärini mukaan B-lausunto menee suoraan häneltä Kelaan, tarvitseeko minun erikseen toimittaa sitä Omakelan kautta? En näe itse asiointipalvelussa, onko B-lausunto tullut Kelaan.

Suunnitelmana oli lääkärin ja työnantajan kanssa, että uusi osasairauspäivärahajakso alkaisi samalla työaikaprosentilla (50%), kuin millä edellinen jakso mentiin, mutta uuden jakson puolivälissä voisi voinnin mukaan harkita työaikaprosentin nostoa (60%). Nyt B-lausunnon ja työnantajan lomakkeessa on siis haettu vain 50% osasairauspäivärahaa (tosin mainittu tämä mahdollinen nosto). Kysyisin, miten tämä käytännössä menee, voinko vain ilmoittaa Kelaan muutoksen, ja mitä kautta ja missä vaiheessa?

Re: Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 04 Maalis 2021, 10:29

Hei Kkk pottusipulilaatikko!

Tässä tilanteessa asiakas voi valittaa saamastaan päätöksestä. Tällöin myös varmasti voi keskustella työnantajan kanssa osa-aikatyön mahdollisesta keskeyttämisestä.

Ystävällisin terveisin
Satu | Kela sairausetuudet

Re: Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja Kkk pottusipulilaatikko » 03 Maalis 2021, 13:36

Hei,
Laitan kysymykseni uudelleen.
Mitä jos Kela ei lopulta myönnäkään osasairauspäivärahaa ja työntekijä on jo aloittanut osa-aikaisen ennen päätöstä. Ajattelen työntekijän taloudellista tilannetta ja sen "kurjistumista".

Re: Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja Kkk pottusipulilaatikko » 03 Maalis 2021, 06:43

Kela | sairausetuudet kirjoitti:
14 Marras 2019, 09:56
Hei Jokotaas!

Osa-aikatyö voidaan sopia alkamaan aikaisintaan omavastuuajan jälkeen ja työskentely voidaan aloittaa, vaikka päätöstä ei vielä olisikaan.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet
Hei,
Jatkokysymyksenä itseäni kiinnostava kysymys, että mitä jos Kela ei lopulta myönnäkään osasairauspäivärahaa ja työntekijä on jo aloittanut osa-aikaisen ennen päätöstä. Ajattelen työntekijän taloudellista tilannetta ja sen "kurjistumista".

Re: Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 06 Helmi 2020, 12:01

Hei ertyui!

Osasairauspäivärahaa voidaan maksaa tilapäisen keskeytyksen, kuten vuosiloman, ajalta, jos osa-aikatyön sopimus on voimassa keskeytyksen aikana. Tällöin enimmäisaikaan laskettavat päivät kuluvat. Jos osa-aikatyön sopimus ei ole voimassa, osasairauspäivärahaa ei makseta. Tällöin uuteen osasairauspäivärahakauteen tulee omavastuuaika aiemmin kerrotun mukaisesti. Sinun kannattaa keskustella työnantajasi kanssa, miten osa-aikatyön sopimus on voimassa. Tiedossa olevasta mahdollisesta keskeytyksestä kannattaa mainita ilmoituksessa osa-aikatyöstä sopimisesta.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet

Re: Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja ertyui » 05 Helmi 2020, 15:45

Kiitos vastauksesta!

Entä jos pidän sairasloman jälkeen vaikka 2 viikkoa sitä vuosilomaa, aloitan sitten 2 kk pituisen osasairauspäivärahalla työskentelyn mutta jo 4 vk jälkeen pidän talviloman?

Re: Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 04 Helmi 2020, 11:06

Hei ertyui!

Voit aloittaa osasairauspäivärahalla työskentelyn vuosiloman jälkeen, jos sovit näin työnantajasi kanssa. Huomaathan kuitenkin, että jos osasairauspäiväraha ei ala välittömästi sairauspäivärahakauden jatkoksi, tulee osasairauspäivärahaan omavastuuaika. Omavastuuaika on 1 arkipäivä, jos aloitat osasairauspäivärahalla työskentelyn 30 kalenteripäivän kuluessa sairauspäivärahan maksamisesta. Muussa tapauksessa omavastuuaika on sairastumispäivä ja sitä seuraavat 9 arkipäivää. Omavastuuaikana on oltava kokonaan pois työstä.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet

Re: Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja ertyui » 04 Helmi 2020, 10:09

Olen ollut pitkään sairaslomalla ja piakkoin palaamassa töihin. Minulla on viime vuoden kesäloma vielä pitämättä. Voinko "pitää" sen ensin sairasloman jälkeen ja sitten mennä töihin osa-aikaisena osasairauspäivärahalla vai pitääkö osasairauspäivärahalla työskentelyn jatkua heti sairausloman jälkeen?

Re: Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 28 Tammi 2020, 14:22

Hei, TiGyHj!

Voit saada osasairauspäivärahaa, jos olet 16–67-vuotias ja olet ollut työkyvyttömyyden alkaessa kokoaikatyössä tai päätoiminen yrittäjä. Jotta voit saada osasairauspäivärahaa, työaikasi tulee vastata alallasi normaalisti sovellettavan työehtosopimuksen mukaista työaikaa. Voit hakea osasairauspäivärahaa sairauspäivärahat hakemuksella SV8. Liitteeksi tulee toimittaa B-lääkärinlausunto työterveyslääkäriltä tai työolosuhteet hyvin tuntevalta lääkäriltä, sekä työnantajan kanssa täytetty ilmoitus osasairauspäivärahasta SV28. Hakemuksen ja liitteiden perusteella tutkitaan oikeutesi osasairauspäivärahaan.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Ylös