Lomarahat ja kuntoutusraha

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Lomarahat ja kuntoutusraha

Re: Lomarahat ja kuntoutusraha

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 21 Huhti 2021, 08:34

Hei, kb8200!

Palkkatulot, mukaan lukien lomarahat ja muut työsuhteen lopussa maksettavat suoritukset, huomioidaan kuntoutusrahassa yhteen sovitettavaksi tuloksi silloin, kun maksupäivä osuu lukukauden ajalle. Tulojen ansainta-ajalla ei ole merkitystä. Jos tulosi ylittävät lukukauden aikana tulorajan (keskimäärin 727 e/kk, vuonna 2021), ylimenevä osa vähennetään kuntoutusrahastasi. Jos lukukausi kestäisi esimerkiksi 5 kuukautta, lukukauden tuloraja olisi noin 3635e ja vasta sen ylittävältä osalta palkkatulo vähentää kuntoutusrahaa. Jos esimerkiksi siis saisit tuloja lukukaudelta 4000e, tältä lukukaudelta kuntoutusrahastasi vähennettäisiin yhteensä noin (4000 e-3635e=) 365e. Sinun kannattaa ilmoittaa tuloistasi Kelaan, jotta voimme selvittää, tarkemmin onko työtuloilla vaikutusta kuntoutusrahan maksamiseen.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Lomarahat ja kuntoutusraha

Kirjoittaja kb8200 » 15 Huhti 2021, 13:37

Moi,

Olen tällä hetkellä uudelleenkoulutuksessa ammatillisena kuntoutuksena ja saan kuntoutusrahaa.
Työsuhteeni on vielä voimassa edellisessä työpaikassani ja on tullut ajankohtaiseksi irtisanoutua. Minulle on kertynyt aiemmin tehdystä työstä (ennen kuntoutuspäätöstä ja kuntoutusrahan maksamista) lomapäiviä ja pekkaspäiviä, jotka maksetaan irtisanoutumisen jälkeen. En siis ole työskennellyt kuntoutuksen aikana, eikä minulle ole kertynyt lomapäiviä, eikä pekkaspäiviä kuntoutuksen aikana.

Kysymykseni siis on, että lasketaanko nämä rahat työtuloiksi, koska ne ylittävät kuukausiansion tulorajan 724€? Eli joudunko maksamaan takaisin kuntoutusrahaa jos irtisanoudun ja minulle maksetaan lomarahat?

Ylös