Kuntoutusraha liukumavapaata käytettäessä

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kuntoutusraha liukumavapaata käytettäessä

Re: Kuntoutusraha liukumavapaata käytettäessä

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 04 Elo 2021, 10:09

Hei, Nepsyn vanhempi!

Liukumavapaa rinnastuu vuosilomaan, ylityövapaaseen ja säästövapaaseen, ja tältä ajalta kuntoutusraha maksetaan asiakkaalle itselleen (tai kuntotukseen osallistuvalle omaiselle tässä tapaukseessa).

Mukavaa päivän jatkoa! :)

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet

Kuntoutusraha liukumavapaata käytettäessä

Kirjoittaja Nepsyn vanhempi » 29 Heinä 2021, 21:32

Hei,
osallistun Kelan sopeutumisvalmennuskursseille perheenjäsenä. Tiedän että voin hakea kuntoutuksen ajalta kuntoutusrahaa ainakin mikäli olen kuntoutuksen ajan vuosilomalla, tai jos otan kuntoutuksen ajaksi palkatonta lomaa. Ensimmäinen vaihtoehto on toki taloudellisesti houkutteleva mutta haluaisin mieluummin olla käyttämättä vuosilomaa tähän jotta olisi paremmat mahdollisuudet saada lomaa kun lapset (jotka eivät selviä yksin kotona) ovat joulun aikaan kotosalla lomalla. Minulla on kuitenkin kertynyt työaikapankkiin hiljalleen niin paljon ylimääräisiä tunteja että voisin olla kuntoutusviikon ajan liukumalomalla, palkka juoksisi siis normaalisti. Työnantajani ei ole halukas antamaan palkatonta lomaa tässä tilanteessa kun liukumatkin pitäisi saada kulutettua pois ja tiimissä on tekijöistä pulaa.

Voinko saada kuntoutusrahaa liukumavapaata käytettäessä, ja miten pitäisi toimia Kelan suuntaan? Vaatiiko jotain todistusta työnantajalta tms?

Kiitos.

Ylös