Vammaistukea yökasteluun?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Vammaistukea yökasteluun?

Re: Vammaistukea yökasteluun?

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 06 Touko 2019, 15:03

Hei Thy7!

Ikävää ettei vammaistukea myönnetty. Päätöksessä on yleensä kerrottu perustelut ja lakipykälät mihin päätös perustuu. Tarvittaessa voit olla yhteydessä vammaisetuuksien puhelinpalveluun 020 692 211, jolloin voimme selvittää asiaa tarkemmin.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Re: Vammaistukea yökasteluun?

Kirjoittaja Thy7 » 04 Touko 2019, 15:01

Hei, meille ei myönnetty tukea, koska Minirin annostusta oli laskettu. Ei ollut maximiannostus. Edelleen kastelee ja päivittäin lääkitään, joten mietityttää, mihin tälläinen logiikka päätöksessä perustuu?

Re: Vammaistukea yökasteluun?

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 17 Syys 2018, 15:12

Hei Havu!

Alle 16-vuotiaan vammaistuki voidaan myöntää takautuvasti enintään puolelta vuodelta. Hakemuksen käsittelyssä ratkaistaan, mistä alkaen vammaistuki voidaan myöntää.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet

Re: Vammaistukea yökasteluun?

Kirjoittaja Havu » 16 Syys 2018, 21:17

Hei,

lapsella on hoidettu neuvolan ohjeistuksesta yökastelua hälytinpatjalla keväällä. Lääkärissä ollaan käyty ja saatu diagnoosi vasta loppukesästä. Voiko tukea saada takautuvasti myös keväältä, kun kastelua on yritetty hoitaa patjalla, vai voiko sitä saada aikaisintaan siitä kun lääkärin diagnoosi on kirjattu?

Kiitos!

Re: Vammaistukea yökasteluun?

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 07 Heinä 2016, 09:59

Hei Ihi!

Alle 16-vuotiaan vammaistuen haun yökastelun takia voit tehdä normaalisti hakemuksella EV258. Liitteeksi tarvitsemme C-lausunnon ja kastelupäiväkirjan. Vammaistukea voit hakea kun diagnoosi on asetettu. Oikeus vammaistukeen voidaan myöntää lapsen täytettyä 5 vuotta. Vammaistuessa on 6 kuukauden takautuva hakuaika.

Vasta yli 5-vuotiaan lapsen diagnoosiksi asetetaan kastelu (yökastelu ja/tai päiväkastelu). Vammaistuki voidaan myöntää aikaisintaan 5 vuoden iästä lukien.

Vammaistuen myöntäminen kastelevalle lapselle edellyttää seuraavien edellytysten täyttymistä:
• lapselle on diagnoosiksi asetettu kastelu
• kastelu on jatkunut tai jatkuu vähintään 6 kuukauden ajan
• lapsi on lääkärin hoidossa
• lasta hoidetaan aktiivisesti kastelun takia esimerkiksi lääkkeillä, kastelupatjalla tai niiden yhdistelmällä. Aktiivisella hoitamisella tarkoitetaan, että desmopressiinilääkitystä tai hälytinlaitehoitoa tai näiden yhdistelmää käytetään 1-3 kk yhtäjaksoisesti yökastelun hoitoon.
• lääkärinlausunnossa tulee olla tarkka selvitys toteutetusta hoidosta, sen tehosta ja hoitosuunnitelma. Lausunnosta tulee käydä ilmi perusteet hoidon jatkamisesta tai keskeyttämisestä sekä suunnitelma seuraavasta hoitokokeilusta.
• kastelusta pidetään päivittäin kastelupäiväkirjaa. Kastelupäiväkirjaa tulee olla pidetty ainakin hoidon aikana. Siitä ilmenee, kuinka kauan hoitoa on jatkettu ja mikä on ollut hoidon teho. Kopio siitä tulee olla hakemuksen liitteenä.

Perusvammaistuki:
Lapsen hoidosta ja huolenpidosta katsotaan aiheutuvan tavanomaista suurempaa rasitusta ja sidonnaisuutta, jos lapsi kastelee aktiivisesta hoidosta huolimatta vähintään 3 yönä viikossa. Vammaistuki voidaan myöntää aktiivisen hoidon alkamista seuraavan kuukauden alusta. Kun hoito keskeytetään tuloksettomana, hoitoa tulee kokeilla uudelleen yleensä 6 kuukauden kuluessa. Vammaistuki voidaan myöntää seuraavaan hoitokokeiluun saakka.
Vammaistuki voidaan myöntää myös silloin, kun hoitoa ei ole voitu aloittaa tai jatkaa muun lääketieteellisen syyn vuoksi. Syy tulee perustella lääkärinlausunnossa.

Kesäterveisin,

Minna | Kela sairausetuudet

Vammaistukea yökasteluun?

Kirjoittaja lhi » 06 Heinä 2016, 12:38

Hei,

Kuinka haen vammaistukea yökastelun takia? Mistä päivästä alkaen tukea voi hakea - siitä päivästä kun täyttää viisi, vai jo aiemmin? Haetaanko tukea puoli vuotta jälkikäteen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan?

Mitä tarkoitetaan "kastelee aktiivisesta hoidosta huolimatta useamman kerran viikossa"? Lääkäri määräsi Minirin-lääkityksen, mutta se ei ole tepsinyt kuukauden jälkeen. Täytyykö lapselle silti syöttää lääkettä jotta oikeus vammaistukeen on, vaikkei siitä mitään hyötyä olekaan? Vai joudummeko kokeilemaan hälytyspatjahoitoa (jonka saamiseen on pitkät jonot, ja sitä odotellessa syöttämään lääkettä)?

Ylös