Eläketuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Eläketuki

Re: Eläketuki

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 24 Kesä 2019, 10:27

Hei!

Voit hakea työkyvyttömyyseläkettä uudella hakemuksella, jos työkyvyttömyytesi jatkuu pitemmälle kuin sairauspäivärahan enimmäisaika. Työkyvyttömyyseläkehakemuksen liitteeksi tarvitaan mahdollisimman tuore, enintään vuoden vanha B-lääkärinlausunto.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela eläke-etuudet

Re: Eläketuki

Kirjoittaja Vieras » 22 Kesä 2019, 11:41

kantiiko mun yrittää hakea uudestaan työkyvyttömyys eläkettä kun on lähempänä loppua sairaus päiväräha kun tuli päätös jossa luki että se hylättiin että ei ole lain mukaan tarpeeksi ja soitettiin kelasta ja se joka sieltä soitti sano että liian aikaisten hakenu tuota työkyvyttömyys eläkettä ehkä sen takiakin hylättiin kantisko ensten käydä jollakin lääkärillä uudestaan että sais lausunnon tuota varten vai mitä kantis tehä
kerro neuvoja mitä kantis tehä sun mielestä mun

Re: Eläketuki

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 14 Touko 2019, 10:57

Hei!

Kun sairauspäivärahan enimmäisaika tulee täyteen ja työkyvyttömyys jatkuu, voit hakea työkyvyttömyyseläkettä. Eläkkeiden käsittelyajat ovat pitkiä, joten suosittelen myös ilmoittautumaan työttömäksi työnhakijaksi kun enimmäisaika on tullut täyteen. Voit hakea työttömyysetuutta eläkkeen käsittelyajalle. Mikäli käy niin että eläke hylättäisiin, voit jatkaa työttömyysetuuden hakemista, eikä työnhakuun tule katkoa, jos työnhaku on ollut voimassa heti sairauspäivärahan päättymisen jälkeen.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela eläke-etuudet

Re: Eläketuki

Kirjoittaja Vieras » 13 Touko 2019, 15:28

kantiiko mun käydä lääkärillä ennenkun on tuo sairauspäivärä loppuu ja sit yrittää uudestaan hakea sitä työkyvyttömyys eläkettä joka nyt hylättiin mitä mieltä oot vai laittaa työkkäriin työttömäksi työn hakiaksi ja teiltä sit työmarkkinatukea taas saamaan miten kanttii tehä mulle on myönnetty sairauspäivärahaa 29.11.2019 tulee viiminen raha siitä

Re: Eläketuki

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 22 Maalis 2019, 14:33

Hei!

Palstalla emme voi katsoa etuusasioita henkilökohtaisella tasolla. Uusien työkyvyttömyyseläkehakemusten tavoitekäsittelyaika on 11 viikkoa. Aina hakemusta ei saada ratkaistua tavoiteajassa. En osaa sanoa, mikä on sinun hakemuksesi tilanne; onko asiasi käsittelyssä myös työeläkeyhtiössä jne.

Voit tiedustella hakemuksesi tilannetta esim. viestillä asiointipalvelun kautta tai olla yhteydessä puhelinpalveluumme.

Toivottavasti saat päätöksesi pikimmiten.
Mukavaa viikonloppua!

Ystävällisesti
Susanna | Kela eläke-etuudet

Re: Eläketuki

Kirjoittaja Vieras » 22 Maalis 2019, 12:28

miksi ei ole vieläkään päätöstä tullu saanko vai en sitä Kansaneläkettä eli työkyvyttömyyseläkettä jos saan niin sen jälkeen vois laittaa Takuueläke hakemuksen niin kohta on menny 3 kuukautta siitä kun hakemus tuli teille luin tätä keskustelua että 2--3 kuukautta menee yleensä päätökseen eli kun ei vieläkään päätöstä ole tullu se tuli teille 3.1.2019 niin siksi laitan kyselyä tänne mulle on myönnetty sairauspäivärahaa marraskuun loppuun saakka (mikä kestää päätöksessä)

Re: Eläketuki

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 13 Maalis 2019, 10:50

Hei Apuraharouva!

Jos muut eläkkeet ja korvaukset eivät ylitä kansaneläkkeen tulorajaa, voit olla oikeutettu kansaneläkkeeseen. Lähes kaikki lakisääteiset työeläkkeet ja muut jatkuvat korvaukset vaikuttavat kansaneläkkeeseen ja ne huomioidaan veroja vähentämättä eli bruttomääräisinä. Tuloraja, jolla ei saa kansaneläkettä on yksinasuvalla 1299,88e/kk ja parisuhteessa olevalla 1157,71e/kk. Täältä löydät eläketulo- ja verotaulukon, jossa on esimerkkejä kokonaiseläkkeen ja nettoeläkkeen määristä 2019.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela eläke-etuudet

Re: Eläketuki

Kirjoittaja Apuraharouva » 13 Maalis 2019, 09:17

Hei!

Olen tehnyt työikäisenä projekteja vuosien ajan apurahoilla, siksi eläkkeeni on jäänyt pienehköksi. Ymmärrykseni minulla on oikeus kansaneläkkeeseen työeläkkeen lisäksi. Onko näin?

Re: Eläketuki

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 12 Maalis 2019, 10:37

Hei!

Eläkkeiden käsittelyaika on tosiaan tällä hetkellä 2-3 kuukautta. Mikäli käsittelyyn liittyy ulkomaan eläkkeiden selvittelyjä, voi käsittely olla pidempi. Tarvittaessa voit olla yhteydessä eläkkeiden puhelinpalveluumme 020 692 202, jolloin voimme tarkistaa käsittelyn tilannetta.

Takuueläke haetaan hakemuksella GE1. Jos eläke myönnetään sinulle, on ensisijainen etuus eläkkeensaajan asumistuki. Eläkkeensaajan asumistukea tulee myös hakea hakemuksella AE1. Kyseiset etuudet on myös haettavissa sähköisessä asiointipalvelussa. Kumpikin hakemus löytyy eläke-etuudet kohdasta. Takuueläke kohdasta hae vanhuuseläkettä ja takuueläkettä. Merkitse vanhuuseläke kohtaan, en hae vanhuuseläkettä ja takuueläke kohtaan, haen takuueläkettä. Täytä loput sivut ja lähetä hakemus.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela eläke-etuudet

Re: Eläketuki

Kirjoittaja Vieras » 11 Maalis 2019, 13:50

mistä löytyy myös muutos asumis tukeen koska sillon varmaan sais eläkeläisen asumis tukea onko se parempi kuin yleinen asumis tuki toivottavasti ne myöntää mulle sen Kansaneläke eli työkyvyttömyys eläkkeen saan nyt yleistä asumis tukea

Ylös