Oikaisu

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Oikaisu

Re: Oikaisu

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 17 Kesä 2019, 09:38

Hei ossik!

Jos Kelan mielestä päätöstä ei voida oikaista haluamallasi tavalla, lähetetään valitus edelleen muutoksenhakulautakuntaan. Tällöin et saa Kelasta uutta päätöstä, vaan tiedon siitä, että valituksesi on lähetetty muutoksenhakulautakunnan käsiteltäväksi. Kirjeen mukana on kopio Kelan lausunnosta muutoksenhakulautakunnalle. Voit halutessasi lähettää oman vastineesi lausunnosta muutoksenhakulautakuntaan.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela eläke-etuudet

Re: Oikaisu

Kirjoittaja ossik » 13 Kesä 2019, 17:52

Olin yhteydessä. Selitys oli että lisäselvityksiä ei keritty käsittelemään. Lähetin ne siis samaan aikaan oikaisuvaatimuksen kanssa. Miten voin antaa oman vastineen muutoksenhakulautakuntaan asiasta mitä ei ole käsitelty. Onko se riittävä syy tähän että Kelassa on vähän kiireitä?

Re: Oikaisu

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 13 Kesä 2019, 10:33

Hei ossik!

Suosittelen sinua olemaan yhteydessä eläke puhelinpalveluumme 020 692 202, jotta voimme tarkistella käsittelysi tilannetta tarkemmin.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela eläke-etuudet

Re: Oikaisu

Kirjoittaja ossik » 12 Kesä 2019, 15:28

Valitus lähetetty muutoksenhakulautakuntaan ilman lisäselvitysten käsittelyä. Kelan muutoksenhakuohjeissa sanotaan, että lisäselitykset huomioitava päätöksen oikaisumahdollisuutta tutkiessa. Menikö tämä oikein?

Re: Oikaisu

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 24 Touko 2019, 13:31

Hei, ossik!

Jos päätöstä ei voida itseoikaista, Kela toimittaa valituskirjelmän ja oman lausuntonsa muutoksenhakuelimen käsiteltäväksi. Kela lähettää lausunnon tiedoksi myös sinulle.

Jos toimitat Kelaan valitusasiaan liittyviä lisäselvityksiä sen jälkeen, kun valituskirjelmä on toimitettu muutoksenhakuelimelle, Kela lähettää ne muutoksenhakuelimelle lisälausunnon kanssa. Kela lähettää lisälausunnon tiedoksi myös sinulle. Jos Kela antaa toimitettujen lisäselvitysten johdosta uuden päätöksen, lähetetään se sinulle sekä muutoksenhakuelimelle.

Ystävällisesti
Susanna | Kela eläke-etuudet

Re: Oikaisu

Kirjoittaja Vieras » 24 Touko 2019, 06:20

Itse olin vastaavanlaisessa tilanteessa jokin aika sitten. Asia on voinut siirtyä Kelasta muutoksenhakulautakuntaan. Kela voi silti oikaista päätöksensä Kelaan toimitetun uuden lääkärinlausunnon perusteella. Kela pystyy vahvistamaan antamansa päätöksen (eli mahdollisen oikaisun) vasta kun muutoksenhakulautakunta on käsitellyt valituksen. Muutoksenhakulautakuntaan tehty valitus kannattaa perua mikäli käy niin että Kela on oikaissut päätöksensä. Mikäli Kela ei näe aihetta oikaisuun uuden lääkärinlausunnon perusteella, toimittaa se myös lääkärinlausunnon muutoksenhakulautakuntaan. Odota rauhassa Kelan päätöstä ja mahdollista oikaisua. Asian käsittelyssä kulunee vähintään 1-2 kk, koska lausunto käy mm. asiantuntijalääkärin arvioitavana. Asiantuntijalääkärin antamasta arviosta/arvioista kannattaa pyytää Kelasta jäljennökset postitse kotiin. Minulle kävi lopulta niin onnellisesti, että Kela oikaisi tekemänsä kielteisen eläkepäätöksen myönteiseksi. Eli toivoa siis on, mikäli uusi Kelaan toimitettu lääkärinlausunto on riittävän hyvin laadittu.

Re: Oikaisu

Kirjoittaja ossik » 23 Touko 2019, 15:35

Puhelimessa sanottiin että asia on siirtynyt muutoksenhakulautakuntaan mutta nyt kun rupesin asiaa tarkemmin kyseleen niin käsittely onkin vielä kesken.

Re: Oikaisu

Kirjoittaja Vieras » 23 Touko 2019, 14:37

Käyppä kattomassa omilta sivuilta eläke tms ja lähetetyt kirjeet tms näkyykö siellä merkintää sillä onhan myös mahdollista että posti hukannut. Ei nyt aivan tavatonta tuokaan.

Re: Oikaisu

Kirjoittaja ossik » 23 Touko 2019, 13:32

Toimitin oikaisuvaatimukseen uusia liitteitä. Sain Kelalta ilmoituksen että asia käsitellään siellä. En saanut tietoa asian siirtymisestä muutoksenhakuun.

Re: Oikaisu

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 23 Touko 2019, 13:30

Hei ossik!

Suosittelen sinua olemaan yhteydessä puhelinpalveluumme 020 692 202, jolloin voimme selvittää asiaasi tarkemmin.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela eläke-etuudet

Ylös