Kansaneläkkeen lykkäyskorotus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kansaneläkkeen lykkäyskorotus

Re: Kansaneläkkeen lykkäyskorotus

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 01 Elo 2019, 09:42

Hei!

Kansaneläkkeen määrää korotetaan lykkäyskorotuksella, jos eläke alkaa myöhemmin kuin 65 vuoden iän täyttämistä seuraavan kuukauden alusta. Ennen vuotta 1962 syntyneillä lykkäyskorotus on 0,6 % jokaiselta kuukaudelta, jolta eläkkeen alkaminen lykkääntyy. Lykkäyskorotuksella ei ole enimmäismäärää, joten eläkkeen alkamista voi lykätä niin kauan kuin haluaa. Lykkäyskorotukseen on oikeus vain niiltä kuukausilta, joilta henkilöllä olisi perusteiden mukaan ollut oikeus kansaneläkkeeseen.

Lykkäyskorotusprosentti on vuonna 1962 tai sen jälkeen syntyneillä 0,4 % jokaiselta kuukaudelta, jolta eläkkeen alkaminen lykkääntyy yli vanhuuseläkeiän.

Lykkäyskorotuksen saamiseen ei vaikuta, oletko ennen eläkettä työssä vai työtön. Kannattaa kuitenkin huomioida, ettei työttömyysturvaa ole mahdollista saada 65 vuoden iän täyttämisen jälkeen. Toimeentulotuki on viimesijainen etuus, joten ensisijaisesti sinun tulisi hakea vanhuuseläkettä 65 vuoden iästä alkaen, ellei sinulla ole muita tuloja, joilla rahoitat elämisesi.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela eläke-etuudet

Re: Kansaneläkkeen lykkäyskorotus

Kirjoittaja Vieras » 31 Heinä 2019, 14:03

Hei,
Saisinko vielä vastauksen kysymykseen, että voiko 65-vuotiaana saada lykkäyskorotuksen vanhuuseläkkeeseen (kansaneläkkeeseen) siinä tapauksessa, jos myöhentää eläkkeelle siirtymistä ja on 65-vuotta täyttäessä työtön ?

Re: Kansaneläkkeen lykkäyskorotus

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 31 Heinä 2019, 08:44

Hei Korotuksesta!

Lykkäyskorotuksen tarkoitus on tosiaan kannustaa jatkamaan siellä työelämässä oloa.

Ja mikäli työtön olet niin työttömyysetuutta voi saada 17–64-vuotias Suomessa asuva työtön työnhakija. 65–67-vuotiaille työttömyysetuutta voidaan maksaa lähinnä vain lomautuksen ajalta.

www.kela.fi/oikeus-tyottomyysetuuteen

Ystävällisesti
Satu | Kela eläke-etuudet

Kansaneläkkeen lykkäyskorotus

Kirjoittaja Korotuksesta » 30 Heinä 2019, 16:09

Hei,
Ollessaan 65-vuotias ja työtön, niin mikäli ei hae silloin vanhuuseläkettä, voiko saada kansaneläkkeeseen lykkäyskorotuksen ? Olen ymmärtänyt, että työssä oleva 65-vuotias saa lykkäyskorotuksen, jos jatkaa työskentelyä. Miten on työttömän kohdalla ?
Miten pitkäksi aikaa kerrallaan tulisi hakea vanhuuseläkkeen lykkäystä ?

Ylös