Vanhemmalla Ali-vuokralla

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Vanhemmalla Ali-vuokralla

Re: Vanhemmalla Ali-vuokralla

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 20 Huhti 2021, 14:05

Hei, SeppoTaalasmaa!

Osatyökyvyttömyyseläkkeen saajalla ei ole oikeutta eläkkeensaaja asumistukeen. Jos taas kyseessä on työkyvyttömyyseläke, voi sen lisäksi hakea eläkkeensaajan asumistukea. Jos asut omaisen luona ja maksat vuokrasopimuksen mukaisesti vuokraa, voit hakea eläkkeensaajan asumistukea. Tästä löytyy ohjeistus Kelan eläkkeensaajan asumistuen etuusohjeessa, sivulla 26.

Vieras olikin linkannut lakiohjeen koskien yleistä asumistukea. Mutta koska kyseessä on eläkkeensaajan asumistuki laki on eri kuin yleisessä asumistuessa. Eläkkeensaajan asumistuen lakipykälät löydät: https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070571.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela eläke-etuudet

Re: Vanhemmalla Ali-vuokralla

Kirjoittaja Vieras » 19 Huhti 2021, 11:48

Re: Vanhemmalla Ali-vuokralla

Kirjoittaja Vieras » 19 Huhti 2021, 11:45

Et voi saada omaa asumistukea. Vanhemmat ja lapset kuuluvat samaan ruokakuntaan,jolloin asumistukeen vaikuttavat myös vanhempasi tulot.

Vanhemmalla Ali-vuokralla

Kirjoittaja SeppoTaalasmaa » 18 Huhti 2021, 22:38

Hei minulle on pitkän sairaspäivärahakauden jälkeen tulossa kuntoutus, eli siis osatyäkyvyttömyyseläke tai miten lie mahd täysi työkyvyttömyyseläke.

Miten tämä asia määräytyy kun asun vanhemma omistusasunnossa alivuokralaisena, olenko esim oikeutettu saamaan eläkeläisen asumistukea vuokra menoihin, alivuokralla vanhemman omistusasunnossa? Lähinnä mietin joudunko kustantamaan tätä vuokraa täysin omasta eläkkeestä ja hakemaan toimeentulotukea perusosana, ja ei vastaukseksi ei kelpaa että vanhemmalla asuminen ei ole este hakemiselle. + mikäli olen oikeututte eläkkeensaajan asumistukeen vanhemmalla ollessa alivuokralla, onko heidän tuloilla väliä yms ruokakunta?

Myös haluaisin laissa säädetyn pdf sivut/tiedostot linkkinä asiaan liittyen sillä tätä googlaamalla helposti löydä.

Ylös