Eläkkeensaajan hoitotuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Eläkkeensaajan hoitotuki

Re: Eläkkeensaajan hoitotuki

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 31 Tammi 2020, 10:07

Hei, piia242!

Hoitotuen hakemiseksi tarvitaan ajantasainen C-lääkärinlausunto sekä oma hakemus ja tarvittaessa selvitys erityiskustannuksista (korotettu hoitotuki). Asiasta kannatta keskustella hoitavan lääkärin kanssa.

Hoitotuessa toimintakyvyn tulee olla heikentynyt sairauden, vian tai vamman vuoksi yhdenjaksoisesti vähintään vuoden ajan. Arvioinnissa huomioidaan myös tuleva aika. Kun toimintakyky on heikentynyt, ratkaisee avun/ohjauksen/valvonnan tarve tai erityiskustannusten määrä sen, myönnetäänkö hoitotuki ja minkä suuruisena.

Jos henkilö tarvitsee apua esimerkiksi pelkästään kotitöissä tai asioinnissa kodin ulkopuolella, ei synny oikeutta hoitotukeen. Avun/ohjauksen/valvonnan tarpeen tulee aina kohdistua myös henkilökohtaisiin toimintoihin. Henkilökohtaisia toimintoja ovat mm. liikkuminen, sairaanhoidolliset toimenpiteet, pukeutuminen, kommunikointi ja vuorovaikutus.

www.kela.fi/elaketta-saavan-hoitotuki

Ystävällisesti
Susanna | Kela eläke-etuudet

Eläkkeensaajan hoitotuki

Kirjoittaja piia242 » 30 Tammi 2020, 19:43

Hei,
Omaiseni sai vuodenvaihteessa syöpädiagnoosin. Nyt hänen tarvitsee jatkuvasti matkata erilaisiin hoitoihin ja myös lääkekulut ovat suurentuneet melkoisesti. Lisäksi hän on nykyään niin huonossa kunnossa ettei jaksa itse esim. siivota eikä selviä kauppa-asioista yksin. Nyt mietin olisiko hänellä mahdollisuus saada eläkkeensaajan hoitotukea näillä perusteilla?

Ylös