Liikaa maksettu hoitotuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Liikaa maksettu hoitotuki

Re: Liikaa maksettu hoitotuki

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 20 Kesä 2017, 09:14

Hei Vieras!

Kiitos kysymyksistä.

Ota yhteyttä Kelan vammaistuen asiakaspalveluun p. 020 692 211, jotta voimme selvittää näitä kysymiäsi asioita. Emme pysty täällä käsittelemään henkilökohtaisia etuusasioita.

Terveisin

Tuula | Kela eläke-etuudet

Liikaa maksettu hoitotuki

Kirjoittaja Vieras » 16 Kesä 2017, 19:47

Hei!

Kysymykseni koskee hoitotukea. Isäni haki muutosta hoitotukeensa huhtikuussa. Hän kuoli toukokuussa ja nyt kesäkuussa meille perikunnalle tuli kirje, jossa hoitotuki oli alennettu takaisin alimmalle tasolle aiemmalta II-tasolta toukokuusta alkaen. Isälleni on siis maksettu liikaa hoitotukea toukokuulta, mutta asiaa ei voida korjata kesäkuun maksussa, koska isäni ehti kuolla ennen sitä. Kirjeessä ei ollut ohjeita mahdollisesta ylimääräisen osan takaisinmaksusta. Pitääkö se tehdä ja jos, miten?

(Tämä toinen kysymykseni menee maksuaiheen ulkopuolelle, mutta siltä varalta, että palstan vastaaja sattuu tietämään, kysyn kuitenkin: Isäni hoitotuen määrä aleni, koska Kelan päätöksen mukaan "uutta lääkärintodistusta ei ollut toimitettu" hakemuksen kanssa. Sairaalasta kuitenkin ilmoitettiin jo huhtikuussa, että he lähettävät lääkärintodistuksen suoraan Kelaan. Olisiko isäni pitänyt mainita asiasta erikseen paperihakemuksessaan vai miksi todistusta ei ollut otettu huomioon? Kelan päätöskirjeen mukana tuli toki valitustodistus, mutta näin hautajaiskiireiden takia en taida alkaa täyttää sitä vain yhden kuukauden takia.)

Kiitos vastauksesta,
Anna

Ylös