Faderskapspenning under moderns vårdledighet

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är AV
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Faderskapspenning under moderns vårdledighet

Re: Faderskapspenning under moderns vårdledighet

av Irene2 » 01 aug 2017, 20:15

Tack för ditt svar, det var precis det jag ville veta!

H. Irene

Re: Faderskapspenning under moderns vårdledighet

av FPA | barnfamiljer » 01 aug 2017, 09:19

Hej Irene2!

Tack för din fråga.

Pappan kan ta ut sina resterande faderskapspenningdagar efter din föräldrapenningperiods slut oberoende om du är vårdledig eller inte.

Observera dock att ditt hemvårdsstöd påverkas av pappans faderskapspenning. Hemvårdsstödet avbryts för den tid som pappan är faderskapsledig och får faderskapspenning. Du kan alltså vara vårdledig under pappans faderskapsledighet, men du kan inte få hemvårdsstöd.

Hälsningar

Elisabeth | FPA barnfamiljer

Faderskapspenning under moderns vårdledighet

av Irene2 » 31 jul 2017, 17:25

Hej!

Jag kommer att vara mamma- och föräldraledig under det kommande året och har förstått att pappan kan ta ut faderskapsledighet och lyfta faderskapspenning sammanlagt 18 dagar under denna period. Enligt Fpa:s websida kan den resterande delen av faderskapsledigheten hållas och -penningen lyftas efter föräldrapenningperiodens slut, men en eventuell fortsatt vådledighet nämns inte i sammanhanget. Hur går det alltså om jag som mamma är vårdledig och lyfter vårdbidrag ända fram till att barnet fyller 3 år? Kan pappan ta ut faderskapsledighet och lyfta -penning under min vårdledighet eller kan inte heller dessa två kombineras?

Upp