hemvårdsstöd, flexibel vårdpenning

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är AV
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: hemvårdsstöd, flexibel vårdpenning

Re: hemvårdsstöd, flexibel vårdpenning

av FPA | barnfamiljer » 29 nov 2018, 14:42

Hej Mammutten!

Tack för dina frågor.

Hemvårdsstödet beviljas den förälder som i huvudsak sköter barnet. Om du jobbar endast 16 timmar per vecka och din man jobbar fulltid är du antagligen barnets huvudsakliga skötare. Du kan då få hemvårdsstöd eftersom barnet inte har kommunal dagvård. Du får inte samtidigt både hemvårdsstöd och flexibel vårdpenning.

Fr.o.m. januari när ni båda jobbar deltid kan den av er som jobbar mindre och således är mera hemma med barnet, ansöka om hemvårdsstödet och den andra om flexibel vårdpenning. Ifall ni jobbar lika mycket väljer ni själva vem av er som ansöker om hemvårdsstöd och vem som ansöker om flexibla vårdpenningen.

Flexibel vårdpenning kan beviljas om arbetstiden är högst 30 timmar per vecka i genomsnitt eller högst 80 % av full arbetstid i branschen.

Du hittar mera information om flexibel vårdpenning här: www.fpa.fi/flexibel-vardpenning

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA barnfamiljer

hemvårdsstöd, flexibel vårdpenning

av Mammutten » 29 nov 2018, 09:18

Hej!

Här kommer många frågor, men hoppas de går att reda ut mina funderingar.

Vår dotter är 1år och vårdas hemma. Jag arbetar ca 16h/vecka (i tjänsteförhållande) och dottern vårdas då av endera pappan eller barnets mormor. Har jag rätt att få flexibel vårdpenning? Och hur är det då med hemvårddsstödet, vem av oss ska söka det? Pappan arbetar fulltid.

Fr.om. januari kommer vi båda arbeta deltid, och jag har förstått att båda då kan få flexibel vårdpenning då vi är hemma och vårdar barnet olika dagar. Kan vi också få hemvårddstödet fast vi båda får flexibel vårdpenning?

Upp