Studiestöd en inkomst?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Studiestöd en inkomst?

Re: Studiestöd en inkomst?

av FPA | studiestöd » 02 sep 2019, 14:47

Hej Pamela Wall!

Tack för din fråga.

Skattekortet har du inte kunnat ändra på FPA:s hemsida, utan det har du antagligen gjort via skatteverkets hemsida. Eftersom du berättar att du får studiestöd från Åland, berör studiestödet inte heller FPA.

Jag råder dig därför att i beskattningsärenden kontakta skatteverket och gällande ditt studiestöd kan du kontakta AMS på Åland.

Jag önskar dig en trevlig fortsättning på hösten.

Elisabeth | FPA studiestöd

Studiestöd en inkomst?

av Pamela Wall » 30 aug 2019, 22:29

Hej! Det dras ingen förskottsinnehållning på mitt studiestöd (från Åland) och jag har inkomst på sidan om mina studier. Därför ändrade jag mitt skattekort på kelas hemsida och angav där exakt vad jag tjänat tidigare under året, samt hur mycket studiestöd jag sammanlagt kommer lyfta och att det inte dras förskottsinnehållning. Jag fick då en ny årsinkomstgräns och höjd procent på förskottsinnehållning som dras på min lön. Nu till min fråga. Eftersom studiestödet tekniskt sett räknas som en skattepliktig inkomst så borde ju detta stöd räknas in i min årsinkomstgräns. Men efter att ha angett hur mycket pengar jag tjänar på sidan om och vad jag får i stöd så är årsinkomst gränsen på 13 500€ för lite om studiestödet räknas in i denna årsinkomstgräns. Hur är det möjligt, eftersom jag angett beloppet jag tar ut i stöd när jag ansökt om mitt skattekort?

Upp