Rätt till studiestöd och bostadsbidrag?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Rätt till studiestöd och bostadsbidrag?

Re: Rätt till studiestöd och bostadsbidrag?

av FPA | studiestöd » 26 sep 2019, 10:58

Hej Studerande i Vasa!

Tack för din fråga.

Utan närmare uppgift om dina eventuella tidigare studier vet jag inte om du beaktas som hela årets studerande eller inte. Därför kan jag inte på rak arm svara på hur dina inkomster från början av året skall beaktas i inkomstkontrollen gällande studiestödet.

Årsinkomstgränsen i studiestödet är beroende på hur många månader under kalenderåret du lyfte studiestöd. Du hittar tabellen med årsinkomstgränserna här: www.fpa.fi/studiestod-egna-inkomster.

Ifall du är hela årets studerande beaktas hela årets inkomster vid inkomstkontrollen. Om du inte är hela årets studerande och årsinkomstgränsen överskrids kan du ändå vara berättigad att få studiestöd förutsatt att dina inkomster under studietiden håller sig inom formeln

- 667 euro x antalet stödmånader under studietiden + 1 990 euro x antalet studiemånader utan studiestöd (+ 222 euro)

Mera information om hur inkomsterna beaktas när du inte är hela årets studerande hittar du här: www.fpa.fi/inkomster-nar-du-inleder-dina-studier-eller-utexamineras

När det sedan kommer till det allmänna bostadsbidraget är det mycket möjligt att ni kan få allmänt bostadsbidrag, beroende på boendekostnaderna och inkomsterna. I bostadsbidraget uppskattar man inkomsterna för 12 månader framåt från det att bostadsbidraget beviljas eller senast justerats.

Med räknaren kan du själv göra en uppskattningsberäkning på det allmänna bostadsbidraget.

Jag önskar dig en trevlig fortsättning på hösten.

Elisabeth | FPA studiestöd

Rätt till studiestöd och bostadsbidrag?

av Studerande i Vasa » 25 sep 2019, 21:46

Hej!

Jag har börjat studera till högre yrkeshögskoleexamen. Har jobbat från januari-september men kommer nu i 6 månaders tid studera på heltid och inte jobba. Har jag rätt att få studiestöd för dessa 6 månader eller inverkar det som jag har jobbat från jan-sep på studiestödet? Hur är det med allmänna bostadsbidraget. Bor i hyreslägenhet med min man som också studerar. Har vi rätt till bostadsbidrag under de kommande 6 månaderna när vi båda är heltidsstuderande?

Upp