Bostadsstöd student

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är AV
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Bostadsstöd student

Re: Bostadsstöd student

av FPA | studiestöd » 12 feb 2019, 10:39

Hej studentz!

Tack för din fråga.

Ja, en person som fyllt 18 år kan självständigt ansöka om allmänt bostadsbidrag. Föräldrarnas inkomster påverkar inte bidraget.

En student kan också anmäla sig som arbetslös arbetssökande till TE-byrån och ansöka om arbetslöshetsförmån. Dock fastställs en väntetid på 5 månader för personer som saknar yrkesutbildning, under vilken tid inget arbetsmarknadsstöd betalas.

Du hittar mera information om väntetiden för personer som saknar utbildning här: www.fpa.fi/vantetid-for-personer-som-saknar-utbildning.

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA studiestöd

Bostadsstöd student

av studentz » 11 feb 2019, 16:16

Hej! Kan en årets student som går sista året på gymnasiet få bostadsstöd om hen flyttar hemifrån under våren (då skrivningarna pågår). Påverkar föräldrarnas inkomst möjligheten att få bostadsstöd (18år)? Kan en student söka arbetslöshetsunderstöd om hen inte kommer in på någon studielinje till hösten? Inkomster från eventuella jobb påverkar säkert som vanligt men det är närmast dethär med mellanperioden mellan avslutat (delvis pågående) andra stadium och påbörjandet av studier som jag funderar över.

Upp