Lön i december

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Lön i december

Re: Lön i december

av FPA | studiestöd » 12 okt 2018, 15:42

Hej Teo!

Tack för din fråga.

FPA beaktar inkomsterna för det år och till det belopp som Skatteförvaltningen meddelar dem till FPA. Du kan kontakta skatteverket för att kontrollera till vilket skatteår inkomsten för december månad kommer att meddelas. Du kan också kolla med din arbetsgivare om arbetsgivaren meddelar lönen som intjänats i december men utbetalas i januari som inkomst för 2018 eller 2019 till skatteverket.

Den lön eller semesterersättning som utbetalas i maj 2019 beaktas som inkomst för 2019. Du behöver alltså inte räkna ut för vilken tid det motsvarar.

Du skall meddela alla dina utlandsinkomster till FPA, eftersom också inkomsterna från utlandet beaktas i inkomstkontrollen.

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA studiestöd

Lön i december

av Tergipedidae » 11 okt 2018, 17:03

Hejsan, två frågor om studiestöd och lön.

Om man arbetar i december 2018 men får lönen i januari 2019, till vilket år räknas den lönen då man skall räkna ut hur många månader studiestöd man kan ta ut?

Om man arbetar till och från under detta läseår (2018-2019) och avslutar det arbetsförhållandet i maj och då får ut semesterersättning och liknande för hela perioden, vart räknas den inkomsposten, blir det på 2019 års sida eller måste man räkna ut för vilken tid det motsvarar?

Allt detta sker under ett utbyte och jag jobbar också här (Sverige) men det borde väl inte påverka?

Mvh
Teo

Upp