Bostadsbidrag och utbytesstudier

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Bostadsbidrag och utbytesstudier

Re: Bostadsbidrag och utbytesstudier

av FPA | studiestöd » 06 nov 2018, 14:50

Hej utbyte!

Tack för din fråga.

För det första skall både du och din flickvän lämna in anmälan om ändring av studiestödet, så att stödet kan justeras för utbytesperioden. Under tiden ni studerar utomlands kan ni båda få studiestödets bostadstillägg för era boendekostnader utomlands.

Allmänt bostadsbidrag kan vid tillfällig frånvaro betalas för en tom bostad för tre månader, förutsatt att ni svarar för boendeutgifterna även under frånvaron. Ni kan således få studiestödets bostadstillägg för boendekostnaderna utomlands och samtidigt allmänt bostadsbidrag för bostaden i Finland i tre månader. Det allmänna bostadsbidraget dras alltså in från ingången av den fjärde månaden efter flyttningen. Om ni hyr ut bostaden i Finland får ni inget bostadsbidrag för bostaden.

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA studiestöd

Bostadsbidrag och utbytesstudier

av utbyte » 05 nov 2018, 21:15

Hej!
Jag och min flickvän ska på utbyte under vårterminen 2019 och undrar nu vad vi ska göra med lägenheten. Kan man få stöd samtidigt för lägenheten som står tom i Finland och lägenheten utomlands? Och hur skulle det fungera om vi skulle ha en underhyresgäst som bara kunde betala en del av hyran?

Upp