Studiestöd och studiepoäng.

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Studiestöd och studiepoäng.

Re: Studiestöd och studiepoäng.

av FPA | studiestöd » 28 feb 2019, 10:30

Hej Lenamaja!

Tack för din fråga.

När du studerar vid en högskola måste du avlägga i genomsnitt minst 5 studiepoäng per stödmånad. 30 studiepoäng berättigar således till 6 stödmånader. Om du vill minska antalet stödmånader som beaktas vid kontrollen av studieframgången kan du annullera stöd eller betala tillbaka stöd som redan betalats ut.

Om din studieframgång inte varit tillräcklig i förhållande till antalet använda stödmånader kommer du, vid kontroll av studieframgången, att få en begäran om utredning från FPA. Du kan då meddela orsakerna till att studierna inte framskridit. Om din studietakt tillfälligt varit långsam av en godtagbar orsak kan du fortsätta att få studiestöd. I annat fall kan ditt studiestöd dras in eller ändras så det blir tidsbegränsat.

Du hittar mera information om kontrollen av studieframgång här: www.fpa.fi/studieframgang-framgang-i-hogskolestudier

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA studiestöd

Studiestöd och studiepoäng.

av Lenamaja » 27 feb 2019, 22:34

Hej!
Jag har studerat på högskola hela detta läsår. Jag jobbar hårt, och har kommit igenom alla kurser i mitt huvudämne med gott vitsord. Har dock hudat de flesta kurser i mitt biämne. Funderar eventuellt på att byta biämne. Har även diagnos och intyg på ADD, vilket betyder att jag har koncentrationssvårigheter och allt tar längre tid för mig.
Till råga på allt har det hänt en annan stor grej under detta år som har ätit upp min koncentration och energi. Jag studerar dock hårt från morgon till kväll. I värsta fall får jag nu ihop endast 30 studiepoäng. Ska göra mitt bästa för att det blir mer...
Finns det någon chans att FPA kan ha överseende med mitt låga studiepoängtal, då det är mycket sannolikt att det löper bättre nästa läsår. Eller blir jag utan studiestöd?

Upp