Studiestöd och -lån under praktikår?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Studiestöd och -lån under praktikår?

Re: Studiestöd och -lån under praktikår?

av FPA | studiestöd » 26 mar 2019, 10:36

Hej JMT!

Tack för din fråga.

Studiestödet består av studiepenning, statsborgen för studielån och bostadstillägg. Låneborgen är alltså också studiestöd. Om du saknar rätt till studiepenning kan du tyvärr inte heller beviljas statsborgen för studielån.

Meddelande om annullering av stödmånader/indragning av studiestödet gör du enklast via e-tjänsten: Ansökningar och ändringsmeddelanden >> Studiestöd >> Meddelande om förändring av studiestödet.

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA studiestöd

Studiestöd och -lån under praktikår?

av JMT » 25 mar 2019, 15:08

Hej! Jag studerar arkitektur utomlands och så som systemet funkar här är efter 3 år (bachelor degree) är man i arbetslivet upp tiLl 15 månader före man avlägger restererande 2 år (masters). Mitt parktik år kommer äga rum inkommande läsår 2019-20 och jag undrar hur det blir med studiestöd, bostadsbidrag och lån detta år? Stöden förstår jag att jag knappast får eftersom jag kommer förtjäna pengar men kommer jag fortfarande kunna lyfta lån om det behövs? Och hur går jag till väga för att göra ett tillfälligt uppehåll i det normala studestödet och bostadsbidraget? Tusen tack för svar!

Upp