Arbetslöshets förmåner

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är AV
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Arbetslöshets förmåner

Re: Arbetslöshets förmåner

av FPA | arbetslöshetsförmåner » 15 jan 2018, 15:13

Hej Benoit!

Tack för din fråga.

För att reda ut om du kan omfattas att det finländska socialskyddet uppmanar jag dig att kontakta FPA:s center för internationella ärenden, tel. 020 634 0300. Centret för internationella ärenden betjänar kl. 9 – 16.

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA arbetslöshetsförmåner

Re: Arbetslöshets förmåner

av Benoit » 15 jan 2018, 13:23

Hej,

Jag är i verkligheten bosatt på åland och har registrerat mig vid migrationsverket i Helsinfors men tyvärr har jag inte fått nån adress i Finland, fast det var klart att jag bor och jobbar här (nu för ett år sen), på grund av en otrevlig finskspråkig kvinna som kunde lite engelska, det känns pinsamt!
Jag anmälde mig på AMS och väntar på mitt FPA-kort (som ska inte komma så länge jag inte är officielt bosatt på åland), nu väntar jag på att migrationsverket kommer till Mariehamn för att få vara bosatt här och få FPA-kortet och sen AMS (för tre månader totalt ifall jag inte får jobb till den 1. mars). Det finns tre barn hemma och får bara hoppas att få vara bosatt på åland inom en och en halv månad för att inte förlora arbetsersättningar som betalas bara tre månader bakåt!
Det är en överraskande och stresslig situation, kan FPA försäkra mig tillfälligt tills jag får mitt mötte med migrationsverket om en månad, så att jag inte förlorar arbetsförmåner?
Tack,
Mvh.

Re: Arbetslöshets förmåner

av FPA | arbetslöshetsförmåner » 22 dec 2015, 11:06

Hej Prianti!

Tack för din fråga.

Ifall du som arbetslös är bosatt på Åland skall du anmäla dig som arbetslös arbetssökande och söka arbetslöshetsförmån från AMS-Ålands Arbetsmarknads- och Studieservicemyndighet. Kontakta därför AMS för att kontrollera din rätt till arbetslöshetsförmån.

Hälsningar
Elisabeth | FPA arbetslöshetsförmåner

Arbetslöshets förmåner

av Prianti » 22 dec 2015, 08:10

Hej Jag och min fru tänker flytta till Åland, vi flyttar först när min fru får arbete. Min fråga är om jag möjlighet att få ersättning under den eventuella tid jag kan bli arbetslös på Åland. Är med i Unionens A-kassa i Sverige men det verkar inte gå att stämpla när jag befinner mig på Åland och söker arbete där

Upp