Lyhennetty työaika

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Lyhennetty työaika

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 14 Marras 2019, 14:38

Hei Amanda30!

Sinun tulee tiedustella työajan lyhentämisestä työnantajaltasi. Kelasta voi hakea osittaista hoitorahaa 1. ja 2. luokalla olevasta lapsesta, jos työaikasi on enintään 30 tuntia viikossa.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Amanda30 » 14 Marras 2019, 11:03

Hei,

Minulla on 2lk lapsi ja 5-v lapsi joka aloittaa eskarin ensi syksynä. Onko minulla mahdollisuus lyhennettyyn työaikaan ja jos on niin mihin asti? Työaikani on tällä hetkellä 32h/kk.

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 17 Syys 2018, 15:07

Hei Annemari ja Sakaha!

Annemari:

Riippuu hieman lapsen iästä. Jos lapsi on alle 3-vuotias, niin voit hakea työaikasi perusteella joustavaa hoitorahaa. Jos lapsi taas on 1. tai 2. luokkalainen, niin etuus olisi osittainen hoitoraha. Osittaisessa hoitorahassa edellytetään työajan lisäksi sitä, että se on nimenomaan lyhennetty lapsen hoidon vuoksi, ja tämän tulee käydä ilmi esimerkiksi työnantajan kirjoittamasta todistuksesta tai työsopimuksesta.

Sakaha

Jos lapselle ei tarvitse varata kunnallista päivähoitoa, niin voit edelleen saada kotihoidon tukea. Tulot eivät vaikuta kotihoidon tuen perusosiin, mutta jos saat tulosidonnaista hoitolisää, niin tulisi tulot siihen tarkistaa.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Sakaha » 16 Syys 2018, 19:34

Hei,

Olen nyt kotona täyspäiväisesti kaksi vuotiaan kuopuksen kanssa. Mietin palaavani työelämään siten että olisin töissä 2pvä/vko. Miten alle 20h työtunnit vaikuttaa kotihoidon tukeeni?

T. Sanna

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Annemarl » 14 Syys 2018, 17:24

Hei,
Olen tehnyt viransijaisuutta opettajana (27opetustuntia/ vko). Halusin aloittaa lasten takia lyhennetyn työajan. Hain siis tuntiopettajan (16h/vko)virkaa naapurikoulusta ja sain sen. Voinko hakea korvausta lyhennetyn työajan korvausta?

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 08 Maalis 2018, 14:23

Hei Lillukka!

Jos haet 1-vuotiaasta lapsestasi kotihoidon tukea ja olet lapsesi pääasiallinen hoitaja, ei sinulla ole mahdollisuutta saada osittaista hoitorahaa. Jos lapsen pääasiallinen hoitaja on joku muu esimerkiksi isovanhempi, voit hakea osittaista hoitorahaa.

Osittaista hoitorahaa saadaksesi, työaikasi tulee olla lyhennetty juuri lapsen hoidon vuoksi. Työnantajalta tarvitaan selvitys työajasta hakemusta varten.

Jos lapsen pääasiallinen hoitaja on joku muu kuin sinä, voit myös halutessasi hakea kotihoidon tuen ja joustavan hoitorahan 1-vuotiaasta lapsestasi. Silloin, et voisi enää hakea osittaista hoitorahaa koululaisesta. Joustavasta hoitorahasta voit lukea lisää osoitteessa www.kela.fi/joustava-hoitoraha.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Lillukka » 07 Maalis 2018, 12:41

Hei.
Voinko saada ekaluokkalaisesta osittaista hoitorahaa ja samaan aikaan 1- vuotiaasta kotihoidontukea? Teen 40%sta työaikaa.

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 07 Maalis 2018, 10:32

Hei!

Osittaiselle hoitovapaalle voi jäädä, vaikka etuutta ei yli 3-vuotiaasta ja alle 1.luokkalaisesta lapsesta maksetakaan.

Osittaisesta hoitovapaasta kyseisessä tilanteessa sovitaan vain työnantajan kanssa.

Ystävällisesti
Kela-Kerttu

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Vieras » 05 Maalis 2018, 18:04

Kela-Kerttu kirjoitti:Hei niinas!

Osittaisen hoitovapaan ajalle ei kyseisen ikäisestä lapsesta ole valitettavasti haettavissa Kelalta lastenhoidon tukea.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Hei,

Voiko kuitenkin osittaiselle hoitovapaalle jäädä, jos lapsi on 4v-->eskarilainen? Vaikka Kela ei tuolle ajalle tukea maksakaan. Sovitaanko tämä mahdollinen tuon ikäisen lapsen osittainen hoitovapaa pelkästään työnantajan kanssa?

T. Kapa

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 23 Helmi 2018, 15:19

Hei PK2!

Osittainen hoitoraha on 96,89 e/kk ja se on veronalaista tuloa. Kun saat tuen lisäksi palkkaa tai muuta verotettavaa tuloa osittaisen hoitorahan lisäksi, pidätetään vero hoitorahasta lisäprosentin mukaan. Lisätietoja osittaisen hoitorahan määrästä ja verotuksesta voit lukea täältä: http://www.kela.fi/osittainen-hoitoraha ... maksaminen.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Ylös