Lyhennetty työaika

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Lyhennetty työaika

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 30 Tammi 2020, 10:44

Hei Naatti5!

Voit saada osittaista hoitorahaa, kun teet töitä enintään 30 tuntia viikossa lapsen hoidon vuoksi. Osittaista hoitorahaa maksetaan 1. ja 2. luokalla olevasta lapsesta.

Oikeus osittaiseen hoitovapaaseen perustuu työsopimuslakiin. Osittaisen hoitovapaan myöntää työnantaja, joten sovi vapaasta työnantajasi kanssa. Kela ei päätä työaikasi ehdoista. Ilmoita vapaasta työnantajallesi viimeistään 2 kuukautta ennen sen alkamista.

www.kela.fi/osittainen-hoitoraha
www.kela.fi/osittainen-hoitoraha-nain-haet

Terveisin
Kela-Kerttu

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Vieras » 28 Tammi 2020, 19:48

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Naatti5 » 28 Tammi 2020, 19:32

Hei!
Viidestä lapsestani nuorin on 1.luokalla. Olenko oikeutettu tekemään 80% työaikaa tai saamaan osittaista hoitotukea? Työsuhteeni vakinaistettiin 30.9.2019. Olen väsynyt työkiireisiin, enkä haluaisi olla sairaslomalla.

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 10 Tammi 2020, 09:46

Hei tuulikkit!

Voit saada joustavaa hoitorahaa, koska työaika edellytys täyttyy, vaikka isä saa samasta lapsesta isyysrahaa isyysvapaan ajalta.

Terveisin
Kela-Kerttu

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Tuulikkit » 08 Tammi 2020, 22:37

Hei,
Teen 80 % työtä, sillä esikoiseni aloitti kolmisen kuukautta sitten päiväkodissa. Vähän sen jälkeen selvisi, että olen uudelleen raskaana. Isä on jäämässä esikoisen kanssa kotiin, pitämään loput iayysvapaansa. Voinko samaan aikaan tehdä lyhennettyä työaikaa, kun isä on kotona?

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 14 Marras 2019, 14:38

Hei Amanda30!

Sinun tulee tiedustella työajan lyhentämisestä työnantajaltasi. Kelasta voi hakea osittaista hoitorahaa 1. ja 2. luokalla olevasta lapsesta, jos työaikasi on enintään 30 tuntia viikossa.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Amanda30 » 14 Marras 2019, 11:03

Hei,

Minulla on 2lk lapsi ja 5-v lapsi joka aloittaa eskarin ensi syksynä. Onko minulla mahdollisuus lyhennettyyn työaikaan ja jos on niin mihin asti? Työaikani on tällä hetkellä 32h/kk.

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 17 Syys 2018, 15:07

Hei Annemari ja Sakaha!

Annemari:

Riippuu hieman lapsen iästä. Jos lapsi on alle 3-vuotias, niin voit hakea työaikasi perusteella joustavaa hoitorahaa. Jos lapsi taas on 1. tai 2. luokkalainen, niin etuus olisi osittainen hoitoraha. Osittaisessa hoitorahassa edellytetään työajan lisäksi sitä, että se on nimenomaan lyhennetty lapsen hoidon vuoksi, ja tämän tulee käydä ilmi esimerkiksi työnantajan kirjoittamasta todistuksesta tai työsopimuksesta.

Sakaha

Jos lapselle ei tarvitse varata kunnallista päivähoitoa, niin voit edelleen saada kotihoidon tukea. Tulot eivät vaikuta kotihoidon tuen perusosiin, mutta jos saat tulosidonnaista hoitolisää, niin tulisi tulot siihen tarkistaa.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Sakaha » 16 Syys 2018, 19:34

Hei,

Olen nyt kotona täyspäiväisesti kaksi vuotiaan kuopuksen kanssa. Mietin palaavani työelämään siten että olisin töissä 2pvä/vko. Miten alle 20h työtunnit vaikuttaa kotihoidon tukeeni?

T. Sanna

Re: Lyhennetty työaika

Kirjoittaja Annemarl » 14 Syys 2018, 17:24

Hei,
Olen tehnyt viransijaisuutta opettajana (27opetustuntia/ vko). Halusin aloittaa lasten takia lyhennetyn työajan. Hain siis tuntiopettajan (16h/vko)virkaa naapurikoulusta ja sain sen. Voinko hakea korvausta lyhennetyn työajan korvausta?

Ylös