Uusioperhe lapsilisät

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Uusioperhe lapsilisät

Re: Uusioperhe lapsilisät

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 11 Marras 2019, 13:16

Hei Elinahelmi!

Kyllä menettää. Yksinhuoltajakorotusta ei ole mahdollista saada, jos on avio- tai avoliitossa.

Terveisin
Kela-Kerttu

Re: Uusioperhe lapsilisät

Kirjoittaja Muukalainen » 09 Marras 2019, 04:56

Menettää.

Re: Uusioperhe lapsilisät

Kirjoittaja Elinahelmi » 09 Marras 2019, 00:39

Kiitos vastauksesta Kela-Kerttu.

Jäin vielä miettimään, menettääkö poikaystäväni yksinhuoltajan korotetun lapsilisän kahden oman lapsensa kohdalla kun meille syntyy yhteinen ja muutamme yhteen.

Kiitoksia!
Terveisin
Elinahelmi

Re: Uusioperhe lapsilisät

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 04 Marras 2019, 15:14

Hei Elinahelmi!

Toisesta ja jokaisesta seuraavasta lapsesta maksettavat korotukset voidaan laskea vain silloin, kun kaikki lapsilisät myönnetään samalle henkilölle. Toisin sanoen jomman kumman teistä kannattaa hakea kaikista lapsista (sekä yhteisestä että poikaystäväsi lapsista) lapsilisä, jolloin korotuksen saa toisen ja kolmannen lapsen mukaan maksuun. Voitte itse sopia, kumpi teistä lapsilisän hakee.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Uusioperhe lapsilisät

Kirjoittaja Elinahelmi » 02 Marras 2019, 06:05

Hei,
Poikaystävälläni on edellisestä avioliitosta kaksi lasta, joiden huoltaja hän on ja saa molemmista lapsista korotettua lapsilisää. Lapset ovat kirjoilla isällään. Muutamme avoliittoon tammikuussa 2020 ja meille syntyy yhteinen lapsi helmikuussa 2020. Miten lapsilisät määräytyvät tästä eteenpäin? Miehelle tämä siis kolmas lapsi, itselleni ensimmäinen. Kumpi hakee yhteisesta lapsesta tukea? Entä miten käy korotettujen lapsilisien? Kiitos

Re: Uusioperhe lapsilisät

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 06 Helmi 2019, 14:54

Hei marijoh!

Voit hakea lapsilisän myös miehesi lapsesta, mutta tällöin lapsen äidille ei voida enää maksaa lapsilisää. Eli lapsilisä voidaan maksaa vain yhdelle hakijalle ja tästä voivat vanhemmat sopia keskenään. Myös vanhemman uusi puoliso voi uusiperheessä hakea lapsilisän kaikista lapsista, jolloin saa lapsilisän porrastuksen käyttöön. Tuen hakijan ei siis tarvitse olla lapsen vanhempi.

Mikäli haet lapsilisän myös miehesi lapsesta, lähetetään tällöin tuen nykyiselle saajalle kuuleminen asiasta. Riitatilanteessa, käsitellään tarkemmin se kenelle lapsilisä kuuluu maksaa. Tähän vaikuttavat silloin lapsen osoitetiedot ja se kuka lapsesta pääasiallisesti huolehtii.

www.kela.fi/lapsilisa

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Uusioperhe lapsilisät

Kirjoittaja marijoh » 06 Helmi 2019, 06:50

Hei muutimme miehenikanssa yhteen itselläni on 2 lasta ja miehelläni on 1 lapsi. lapset asuvat vuoroviikoin meillä. saanko mieheni lapsesta myös lapsilisän? ja vaikuttaako se mieheni ex vaimon lapsilisiin?

Ylös