Joustava hoitoraha

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Joustava hoitoraha

Re: Joustava hoitoraha

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 07 Kesä 2019, 14:33

Hei Palma!

Kyllä, sinun tulee hakemuksessa ilmoittaa molemmat työt ja molemmilta työnantajilta tulee toimittaa todistus työajasta.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Joustava hoitoraha

Kirjoittaja Palma » 06 Kesä 2019, 15:35

Moi!

Teen töitä kahdelle työnantajalle, josta toisen (kk-palkkainen työ) työaikaa on lyhennetty siten että joustavan hoitorahan hakeminen on mahdollista. Tarvitseeko molemmista työpaikoista silti olla todistus tuntimääristä tms? (toinen tuntityö)

Kiitos!

Re: Joustava hoitoraha

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 06 Kesä 2019, 09:56

Hei Suvi19!

Tällä vapaalla ei pitäisi olla vaikutusta joustavaan hoitorahaan, jos työnantaja on antanut todistuksen työajasta koko haetulle ajalle ja edellytykset täyttyvät. Muutoksista on kuitenkin hyvä ilmoittaa eli laita viesti Kelalle asiointipalvelun kautta niin asia voidaan tarkistaa.

Terkuin
Kela-Kerttu

Re: Joustava hoitoraha

Kirjoittaja Suvi19 » 05 Kesä 2019, 10:26

Teen alle 80% työaikaa ja saan joustavaa hoitorahaa. Olen heinäkuussa kaksi viikkoa palkattomalla vapaalla. Pitääkö vapaasta ilmoittaa Kelalle?

Re: Joustava hoitoraha

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 24 Touko 2019, 15:47

Hei asiakas456!

Juurikin näin. Tässä tilanteessa tulisi alentaa hieman tuntimäärä, jos haluat korkeamman joustavan hoitorahan (241,19 euroa kuukaudessa). Kertomasi perusteella olisi oikeutettu joustavaan hoitorahaan myös työaikaa lyhentämättä, mutta silloin joustava hoitoraha olisi 160,80 euroa kuukaudessa.

Ylitys ei tosiaan ole tuossa tilanteessa kyllä suuri, mutta rajat ovat tuolta osin tiukat.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Joustava hoitoraha

Kirjoittaja Asiakas456 » 24 Touko 2019, 09:32

Eli se tarkoittaa minulla 60,3%. Joten onko tosiaan näin että se ei riitä tukeen? Että minun pitää alentaa tuntimäärää tuen vuoksi?

Re: Joustava hoitoraha

Kirjoittaja Vieras » 23 Touko 2019, 17:43

Joustavaa hoitorahaa voidaan maksaa, jos työaika on enintään 60 % tai 80 % alan tavanomaisesta kokopäivätyön työajasta. Viikkotuntimäärällä ei siis ole väliä, jos tämä toteutuu.

Re: Joustava hoitoraha

Kirjoittaja Asiakas456 » 23 Touko 2019, 17:08

Hei! Minäkin olisin kysynyt joustavasta hoitotuesta. Itselläni on kolmivuorotyö ja tunnit menevät epäsäännöllisesti viikkojen kesken, 3vk:ssa kuitenkin täysi tuntimäärä (100%) olisi muistaakseni 116h 15min (?). Alan tehdä 22h/vk jotta saisin joustavaa hoitotukea, mutta kiky nostaa tunteja 23h 25min. Vaikuttaako tämä hakemaani tukeen?

Re: Joustava hoitoraha

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 21 Touko 2019, 14:46

Hei SuviPL!

Joustavaa hoitorahaa voi hakea, jos yhteen laskettu työaikasi on sallitun rajoissa. Lapsen hoitosopimuksella ei ole vaikutusta, toki hoitoraha on tarkoitettu lapsen hoitoa varten.

Joustavaa hoitorahaa voi hakea etukäteen tai takautuen (6 kk). Palkkatositteita ei tarvitse toimittaa koska tuloilla ei ole vaikutusta hoitorahaan.

Voit lukea lisää joustavan hoitorahan myöntämisedellytyksistä osoitteessa www.kela.fi/joustava-hoitoraha.

Kevätterveisin
Kela-Kerttu

Re: Joustava hoitoraha

Kirjoittaja SuviPL » 21 Touko 2019, 13:13

Hei!

Miten pienyrittäjä voi saada joustavaa hoitorahaa, kun on samanaikaisesti työsuhteessa ja omissa töissä? Miten tehdyt työtunnit tai työpäivät ilmoitetaan, vai riittääkö jos esim on vain 10pv kk hoitosopimus alle 3-vuotiaasta lapsesta? Haetaanko sitä aina vain takautuvasti, jolloin voi esittää vaikka joka kuulta tiliotteet ja/tai palkkaerittelyt

Ylös