Joustava hoitoraha ja työpäivät

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Joustava hoitoraha ja työpäivät

Re: Joustava hoitoraha ja työpäivät

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 24 Touko 2019, 10:15

Hei!

Joustavaa hoitorahaa voi hakea vaikka työaika ei olisi erikseen lyhennetty lapsen hoidon vuoksi. Voi siis tehdä muutenkin osa-aikatyötä. Molemmat vanhemmat voivat hakea joustavaa hoitorahaa, jos vain lasta hoidetaan eri aikaan. Molempien tulisi ilmoittaa hakemuksen lisätiedoissa, milloin hoitaa lasta. Työaika voi vaihdella, kunhan se keskimääräisesti on sallitun rajoissa. Tasoittumisjakso on se aika, mille tukea on haettu. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan työnantajan todistus työajasta, mutta siinä ei tarvitse eritellä työpäiviä.

Voitte myös tehdä niin, että se vanhempi, joka on lapsen pääasiallinen hoitaja hakee kotihoidon tukea ja toinen joustavaa hoitorahaa. Silloin kotihoidon tuen hakemukseen merkitään, että hakija on pääasiallinen hoitaja ja toisen vanhemman joustavan hoitorahan hakemukseen ei tarvitse eritellä työpäiviä koska toinen vanhempi ei ole hakemassa joustavaa hoitorahaa.

Terkuin
Kela-Kerttu

Joustava hoitoraha ja työpäivät

Kirjoittaja Vieras » 23 Touko 2019, 12:36

Hei!
Voiko joustavaa hoitorahaa saada, mikäli aloittaa uuden osa-aikaisen työn (50% työajalla) eli kyse ei ole varsinaisesta nykyisen työajan lyhentämisestä lastenhoidon vuoksi?
Jos äiti aloittaa uuden osa-aikaisen työn ja isä lyhentää nykyisen työaikansa, voivatko siis molemmat vanhemmat saada joustavaa hoitorahaa? Miten työpäivät/-ajat tulee ilmoittaa? Täytyykö työpäivät sopia ennalta kiinteiksi (joka viikolla toistuviksi) siten, että tietyt viikonpäivät nimetään päiviksi, jolloin äiti aina hoitaa lasta ja vastaavasti isälle? Vai voivatko lastenhoito- / työpäivät vaihdella viikosta toiseen tarpeen mukaan? Täytyykö työpäivät määritellä työsopimukseen?

Onko mahdollista, että äiti (joka siis aloittaisi uudessa osa-aikaisessa työssä) saisikin kotihoidontuen ja isä (joka lyhentäisi työaikansa) samasta lapsesta joustavan hoitorahan, kun he tällä järjestelyllä hoitavat alle 3-vuotiaan lapsen kotona eikä lapsella ole kunnallista hoitopaikkaa?
Kuinka lastenhoito- ja työpäivät tulisi tällaisessa tilanteessa ilmoittaa, jolloin vain toinen vanhemmista hakee joustavaa hoitorahaa ja toinen kotihoidontukea, mutta lapsi hoidetaan yhdessä?

Ylös