Osittainen hoitovapaa ja sivutulo

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Osittainen hoitovapaa ja sivutulo

Re: Osittainen hoitovapaa ja sivutulo

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 04 Kesä 2019, 14:12

Hei rautiato!

Joustavassa hoitorahassa (alle 3v lapsi) sekä osittaisessa hoitorahassa (1. ja 2.luokalla oleva lapsi) palkan määrällä ei ole merkitystä. Mikäli työaikasi on enintään 30 tuntia viikossa, voit hakea etuutta.

Tarkemmin osittaisen hoitorahan sekä joustavan hoitorahan myöntöedellytyksistä voit lukea osoitteissa:
www.kela.fi/joustava-hoitoraha
www.kela.fi/osittainen-hoitoraha

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Osittainen hoitovapaa

Kirjoittaja rautiato » 03 Kesä 2019, 11:11

Hei!
Olen hakemassa osittaista hoitovapaata ja teen opettajan työtä. Opetusvelvollisuuteni on 24 ja se toimii palkanlaskennan perusteena. Nyt kun vähennämme työtunteja esim. 22, saamme aikaan prosentin 22:24=0,92 ja tästä tietoon palkan. Kysymys kuuluu: miten täytyy toimia asian suhteen, että KELALTA olen oikeutettu tukirahaan ?

Re: Osittainen hoitovapaa ja sivutulo

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 03 Kesä 2019, 10:51

Hei!

Kyllä ilmoita muutoksessa vaikkapa asiointipalvelun kautta viestillä.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Osittainen hoitovapaa ja sivutulo

Kirjoittaja Marjaleena99 » 31 Touko 2019, 13:57

Vielä kyselen, voiko siis kyseiseltä kuukaudelta ilmoittaa kelaan etten halua hoitorahaa koska teen sivutyötä loma-aikana. Työnantajan puolesta divutyö lupa kunnossa.

Re: Osittainen hoitovapaa ja sivutulo

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 31 Touko 2019, 10:24

Hei MarjaLeena99!

Kyllä näin ollen tuolta loman ajalta ei olisi oikeutta osittaiseen hoitorahaan, jos teet samaan aikaan sivutyötä, koska työtuntien katsotaan ylittävän 30h/vko.

Terkuin
Kela-Kerttu

Re: Osittainen hoitovapaa ja sivutulo

Kirjoittaja MarjaLeena99 » 29 Touko 2019, 14:37

Tarkennan vielä että siis jos olen osittaisen hoitovapaan aikana vuosilomalla päätyöstä, niin en voi tehdä sivutyötäkään lomaviikolla, jotta olen oikeutettu hoitorahaan?

Re: Osittainen hoitovapaa ja sivutulo

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 29 Touko 2019, 13:36

Hei Marjaleena99 ja sijaismamma!

Marjaleena99

Jos kokonaistyöaika (päätyö + sivutyö) jää alle 30 tuntiin, oikeus osittaiseen hoitorahaan on. Loma-aikana et tee päätyön tunteja, mutta lähtökohta on se, että jos työnantaja antaa todistuksen työajasta, joka kattaa myös loma-ajan, niin silloin myös sivutyön työtunnit huomioidaan (laskennalliseen) kokonaistyöaikaan. Eli vaikka loman ajalta toteutuneeksi kokonaistyöajaksi jäisi tuo 30h/vko ja sivutyöstä olisi sovittu enintään 30h/vko, niin lähtökohta kuitenkin on, että tässä huomioidaan myös päätyön sovittu työtuntimäärä (=laskennallinen yhteismäärä).

sijaismamma

Osittainen hoitorahaoikeus koskee vain lapsen vanhempaa tai muuta virallista huoltajaa, ei sijaisvanhempaa, joka ei ole lapsen virallinen huoltaja. Osittaiseen hoitovapaaseen toki on oikeus, mutta silta ajalta ei makseta osittaista hoitorahaa.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Osittainen hoitovapaa ja sivutulo

Kirjoittaja sijaismamma » 26 Touko 2019, 16:52

Moi!
Olen ensimmäistä kertaa täällä ja en ihan tämän vietin asialla ole. Olen sijaisäiti ja olisin jäänyt osittaiselle hoitovapaalle, kun sijaislapsi lähtee kouluun. Onko minulla siihen mahdollisuus? Järjestelmä ilmoitti ei ole huostassa sellaista lasta. No ei huostassa, mutta asuu meillä. Miten toimin?
Sijaismamma

Osittainen hoitovapaa ja sivutulo

Kirjoittaja Marjaleena99 » 26 Touko 2019, 07:13

Ajatuksena olisi koulun aloittavan kanssa aloittaa osittainen hoitovapaa, jossa viikkotuntimäärä max 30h päätyössäni. vaikuttaako esim loma-aikoina tehdyt sivutyön tulot osittaiseen hoitovapaaseen, ja pitääkö niistä erikseen ilmoittaa kelalle. Loma-aikana tehty sivutyönä tuntimäärä myös alle 30h/vko.

Ylös