Yksityisen hoidon tuki 50% työajalla

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Yksityisen hoidon tuki 50% työajalla

Re: Yksityisen hoidon tuki 50% työajalla

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 18 Touko 2020, 08:59

Hei Mariia000!

Tällä hetkellä työajan muutos olisi saattanut vaikuttaa tukeen, koska tukea myönnettäessä tutkitaan onko lapsella laajempi vai suppeampi varhaiskasvatusoikeus. Siihen vaikuttaa vanhemman työaika. Tämä varhaiskasvatusoikeuden laajuuden tutkiminen kuitenkin poistuu lakimuutoksen myötä 1.8.2020 alkaen. Kerroit, että asia olisi ajankohtainen syksyllä, joten voitte saada nykyisen suuruista yksityisen hoidon tukea työajastasi riippumatta.

Sinun kannattaa tarkistaa, voisiko teillä olla oikeus myös tulosidonnaiseen hoitolisään, kun tulot muuttuvat. Tulorajat läydät sivulta www.kela.fi/yksityisen-hoidon-tuki-maara-ja-maksaminen.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Yksityisen hoidon tuki 50% työajalla

Kirjoittaja Mariia000 » 15 Touko 2020, 14:32

Hei!

Vanhempi lapseni on nyt hoitoringissä (työsopimussuhteisella hoitajalla) täyspäiväisesti. Olen itse kokopäiväisesti töissä.
Olen kuitenkin suunnitellut siirtymistä työaikajoustolle (50%) muutamaksi kuukaudeksi syksyllä. Vaikuttaako tämä yksityisen hoidon tukeen? Työsuhteeni on vakituinen ja työnantaja on pyytänyt meitä siirtymään työaikajoustolle tai ottamaan palkatonta vapaata, jos on mahdollista.

Saan nyt 672,25€/kk (hoitoraha + Helsinki-lisä) ja tämä menee suoraan hoidon tuottajalle.

Ylös