Bostadsbidrag för pensiontagare

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är AV
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Bostadsbidrag för pensiontagare

Re: Bostadsbidrag för pensiontagare

av FPA | pensionsförmåner » 05 feb 2018, 08:35

Hej pym2018,

Din far kan ansöka om bostadsbidrag för sina boendekostnader. Bostadsbidraget kan betalas för en stadigvarande bostad som den sökande bor i när bostadsbidraget börjar betalas. Man kan i vissa situationer även ta i beaktande boendekostnader för en tillfällig bostad, ifall den sökande blir tvungen, t.ex. på grund av den permanenta bostadens skick, att tillfälligt bo i en annan bostad.

Jag skulle råda dig att tillsammans med din far kontakta FPA, via besök på FPA-byrån eller via vår telefonservice, så kan vi tillsammans se över vad som är bäst i din fars situation.

Vänliga hälsningar
Tanja FPA | pensionsförmåner

Bostadsbidrag för pensiontagare

av pym2018 » 04 feb 2018, 17:27

Min far är fattig pensionär som bor i sin egen lilla bostad (han äger den alltså). Nu skall det göras badrumsrenovering och stambyte i huset, och han måste flytta ut för kanske 4-6 månader (han kan inte bo kvar medan reparationen pågår, han är synskadad - 100% - och lätt rörelsehindrad men klarar sig i miljöer som är små och där allt är på sin plats, INTE byggarbetsplatser). Kan vi för den tid han hyr in sig någon annanstans och betalar hyra för det boendet - dvs tiden då hans eget hem inte är beboeligt – ansöka om bstadsbidrag för pendiontagare?

Upp