Ulkomaanmatkan vaikutus toimeentulotukeen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Ulkomaanmatkan vaikutus toimeentulotukeen

Re: Ulkomaanmatkan vaikutus toimeentulotukeen

Kirjoittaja Jonnettajuu » 03 Elo 2020, 08:28

Vieras kirjoitti:
30 Heinä 2020, 18:54
Mihin tarttee toimeentulotukea jos menee ulkomaille palkkatöihin?
Että pysyy siihen asti hengissä?

Re: Ulkomaanmatkan vaikutus toimeentulotukeen

Kirjoittaja Vieras » 31 Heinä 2020, 10:31

Minua ihmetyttää kyllä edelleen syyllistäminen laivalipusta, jos käy naapurimaassa tulee olla kelaa varten säästössä laivalippu jonka lähettää todisteeksi maahan takaisin tulosta. Sitten se sama lippu tulisi olla vielä 1-2 vuoden ajan säästössä, koska virkailija alkoi yks kaks syyllistämään aiheettomasti ulkomailla olemisesta jossa kävin vuosi sitten ja hylkäsi hakemuksen siihen vedoten. Ilmeisesti ei saa mennä mihinkään kotiovea kauemmas. Mielestäni virkailija toimi väärin kun syyllisti vanhasta matkasta joka ei ollut tehty tänä vuonna. Vai onkohan eri asiakkaille eri säännöt.

Re: Ulkomaanmatkan vaikutus toimeentulotukeen

Kirjoittaja Vieras » 31 Heinä 2020, 00:12

Jos olet pienituloinen ja matkustat niin Kela laittaa yleensä ilmoituksen "oletko muuttamassa maasta" ja sitten pitää täyttää useita eri kohtia Suomeen paluusta, minun piti vuosi sitten lähettää jopa kuva matkalipusta. Luulin että asia olisi ok sillä mutta yks kaks kesken talven (matkasta oli ainakin 5kk aikaa jo silloin) tuli yhtäkkiä melko vihainen viesti Kelasta jossa syytettiin ulkomailla olemisesta/asumisesta ja pyydettiin uudestan matkalippua, tilitietoja jne. Vaikka laitoin rehellisesti ajat sitten ne kaikki tiedot myös kuvat matkalipusta, ensin asia oli ok sitten yks kaks vaadittiin samaa uusiksi. Matkalippu kannattaa siis säästää 1-2 vuoden ajan, koska Kela voi yks kaks pyytää samaa matkalippua vielä vuodenkin päästä todisteeksi siitä että tulit takaisin Suomeen. Minulla kyse oli lyhyestä matkasta EU:ssa, viereisessä maassa. Mitään pahoitteluja ei tullut ja tuet katkaistiin koska lomalla ei saisi olla. Epäillään varmaan vieläkin turhaan ulkomailla olosta, vaikka tiliotteista yms. näkyy ostokset Suomessa. Niin mitenköhän voin ostaa päivittäiset ruokaostokset korona-aikaan ulkomailla, tätä ihmettelen miten huomaamattomia voi virkailijat olla jos eivät tutustu siihen missä kohteessa tiliotteen ostokset on tehty, jos tiliotteessa lukee vaikka Alepa Vantaa, ei silloin ole voinut tehdä ostoksia ulkomailla asuen, eikä korona-aikaan pääse lentämään hetkessä takaisin jos on jossain. Suomessakin matkustelu varmaan kohta kielletään, että täytyy tehdä ostokset aina samassa kaupassa ja kirpputorilla ettei herätä huomiota. Tämän lisäksi tiedän entisiä tuttuja jotka saivat ihan kuusi nolla huijata kelaa kaikkia perhetukia ulkomaille EU:n ulkopuolelle, ainakin ennen aikaan lähettivät hakemuksen postissa ja oleilivat vuodenkin ulkomailla ja tuet juoksi, mutta sellaisia oikeita huijareita ei Kela välittänyt syyllistää he nostavat edelleenkin tukia aivan vapaasti. Itse olen ollut vasta lyhyen aikaa tukiasiakas mutta aivan hirveää kun olin lomalla naapurimaassa aiemmin. Kaikista matkoista tulee ilmoitella Kelalla ja joka kerta jos menet johonkin, sitten tuet voidaan katkaista siltä ajalta tai laittaa kysely missä maassa asut, koska matkustelu on kielletty jos olet pienituloinen mutta jos olet vaikka perhe voit salaa nostella tuet ulkomaille niihin Kela ei jostain syystä puutu. Kohtelu ei ole kovinkaan reilua tältä osin.

Re: Ulkomaanmatkan vaikutus toimeentulotukeen

Kirjoittaja Vieras » 30 Heinä 2020, 18:54

Mihin tarttee toimeentulotukea jos menee ulkomaille palkkatöihin?

Re: Ulkomaanmatkan vaikutus toimeentulotukeen

Kirjoittaja GeorgO » 30 Heinä 2020, 18:02

Kiitos neuvoista!

Joillekin tulee näköjään yllätyksenä, että myös toimeentulotuen asiakas voi haluta olla perillä itseä ja omaa taloutta koskevista pelisäännöistä. Tai että toimeentulotukea saavalla voisi olla tilanne, jossa pitää matkustaa Eurooppaa kauemmaksi. Ei sinne aina lomalle tai hupireissulle mennä.

Re: Ulkomaanmatkan vaikutus toimeentulotukeen

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 29 Heinä 2020, 10:38

Hei GeorgO!

Olet ymmärtänyt asian aivan oikein.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela toimeentulotuki

Re: Ulkomaanmatkan vaikutus toimeentulotukeen

Kirjoittaja Vieras » 28 Heinä 2020, 21:27

Mikä pakko on ilmoitella kenellekään ulkomaan matkoista. Lähtee ja tulee silloin kun huvittaa, yksinkertaista.

Re: Ulkomaanmatkan vaikutus toimeentulotukeen

Kirjoittaja Vieras » 28 Heinä 2020, 20:30

Jollekin on tärkeää viettää lomalla maksimiaika.Ei voi palata päivää aikasemmin vaan olla lomalla viimeseen päivään asti.

Re: Ulkomaanmatkan vaikutus toimeentulotukeen

Kirjoittaja Vieras » 28 Heinä 2020, 20:26

Voi jessus mikä jankkaus,,,
Laita minuutilleen aikataulu Kelan tätille missä olet milloinkin niin varmasti saat nukkua omatunto puhtaana. Kela kertoo sitten mitä maksetaan vai maksetaanko mitään.

Re: Ulkomaanmatkan vaikutus toimeentulotukeen

Kirjoittaja Vieras » 28 Heinä 2020, 19:46

Kannattaa matkustaa euroopassa niin sä pääset perille samana päivänä kun oot astunut lentokoneeseen.Näköjään sitä mennään aasiaan tai jenkkeihin.

Ylös