Tiliote ongelma

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Tiliote ongelma

Re: Tiliote ongelma

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 17 Syys 2018, 14:59

Hei niippala!

Kyllä sinun tuttavasi kannattaa hakea yleistä asumistukea ja tarvittaessa myös toimeentulotukea.

Omakotitalon asumismenoiksi hyväksytään yleisessä asumistuessa omakotitalon hoitomenot ja 73 % asunnon hankkimiseksi ja perusparantamiseksi otettujen henkilökohtaisten lainojen koroista. www.kela.fi/omakotitalo
Yleisen asumistuen laskurilla voi arvioida paljonko tukea olisi mahdollista saada: www.kela.fi/laskurit

Toimeentulotukeakin hän voi hakea, mutta häntä tosiaan voitaisiin kehottaa ilmoittautumaan työttömäksi työnhakijaksi. Toimeentulotuen perusosaa voidaan alentaa, jos hakija kieltäytyy hakemasta ensisijaisia etuuksia. http://www.kela.fi/toimeentulotuki-peru ... lentaminen

Hakemukset voi tehdä asiointipalvelun kautta verkossa tai täyttämällä hakemuslomakkeet. Ohjeet hakemiseen ja tiedot tarvittavista liitteistä löydät seuraavista linkeistä:
www.kela.fi/yleinen-asumistuki-nain-haet
www.kela.fi/toimeentulotuki-nain-haet

Ystävällisesti
Marika | Kela toimeentulotuki

Re: Tiliote ongelma

Kirjoittaja Vieras » 17 Syys 2018, 09:51

En itse kyllä kannustaisi toimeentulotuen hakijaa tahallaan salaamaan ja viivyttelemään muiden etuisuuksien hakemista.

Re: Tiliote ongelma

Kirjoittaja ffdfd » 15 Syys 2018, 22:18

Säästöt on varmaan syöty ja vain omistustalo jäljellä. Täydet oikeudet jos näin toimeentulotukeen ja itseasuttua asuntoa ei tarvitse myydä.

Kerronpa myös jotain mita Kelavastaaja ei kerro. Jos aikoo toimia Kelan mielestä moitittavasti (ei halua työkkäriin ) niin ei sitä pidä Kelalle kertoa. Kun ei kerro niin ensin maksetaan täysituki, sitten annetaan ukaasia ja sitten alennetaan 20% ja viimeseksi 40 % Kertomalla etukäteen aikeensa vain nopeuttaa turhaan prosessia ja menettää toimillaan riihikuivaa rahaa.

Aikaa voi myös pelata niin että kun kehotus työttömäksi ilmoittautumisesta tulee niin tekee sen ilmoittautumisen parissa minuutissa netissä ja laittaa todistuksen. Ei sinne työkkäriin heti joudu kun ilmoituksen tekee. Mitä enemmä pelaa aikaa niin sen enemmän saa toimeentulotukea kun viivästyttää alentamisprosessin alkua.

Kiitos

Kirjoittaja niippala » 14 Syys 2018, 21:17

Niippala kiittää asian tuntevista vastauksista ja odottaa vielä Kelan virkailijan kommenttia.

Re: Tiliote ongelma

Kirjoittaja Vieras » 14 Syys 2018, 18:15

Ilmeisesti hän on pärjännyt muilla tuloilla ja säästöillä jo pidempään joten toimeentulotuki ei varmaan ole se mitä kannattaa ensimmäisenä hakea.

Asumistukea voi saada omistusasuntoon, joten se nyt kannattaa ainakin hakea.

Jos työkkäriin/töihin ei halua mennä niin kyllä sitä toimeentulotukeakin voi 40% alennettuna nostaa, jos ei todellakaan ole mitään muita tuloja/säästöjä. Koska on kuitenkin pidempään elänyt jo ilman tuloja/säästöjä niin kela varmasti edellyttää jotain selvitystä siitä miten on pärjännyt ilman toimeentulotukea pidempään.

Vastaus virkailijalle

Kirjoittaja niippala » 14 Syys 2018, 17:03

Eli ymmärsin tämän niin, että hän voisi saada hieman toimeentulotukea vaikka ei ilmoittaudu työnhakijaksi. Tiedän että hän ei rupea työnhakijaksi. Vasta kahden vuoden päästä saisi hieman eläkettä. Hänellä on pieni oma talo jossa nykyiset menot niin suuret että raha ei enään tahdo riittää. Entä asumistuki? Mitä hänen kannattaisi tehdä? Tämän 59-vuotiaan miehen elämäntavat erinomaiset, raivo raitis jne. Aloin kysyä näitä hänen puolestaan kun koittaa selviytyä joka viikko (äärimmäisen pieni summa) ruokaostoksilla? Eikä hänellä ole nettiä.

Re: Tiliote ongelma

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Syys 2018, 13:10

Hei niippala!

Toimeentulotukea voi saada, vaikka ei saisikaan työttömyysetuutta. Kuten nimimerkki Vieras jo kertoikin, niin yleistä asumistukea voisi mahdollisti saada lisäksi.

Ystävällesi työttömyysetuus olisi ensisijainen etuus ja toimeentulotuki vasta viimesijainen etuus. Häntä pyydettäisiin hakemaan työttömyysetuutta ja ilmoittautumaan työttömäksi työnhakijaksi.

Toimeentulotuen määrää voidaan alentaa, jos hän ei hae ensisijaisia etuuksia.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela toimeentulotuki

Re: Kysymys

Kirjoittaja Vieras » 14 Syys 2018, 11:22

niippala kirjoitti:Voiko 'toimeentulotukea' saada, vaikka ei ole työnhakijana??? Kysyn kaverini puolesta, hänellä palkkatulot olleet jo pitkään alle 7000 e vuodessa, iältään 59-vuotias suomalainen mies. Ei nauti mitään muitakaan tukia.
No asumistuki ainakin kannattaa hakea jos ei ilmaiseksi asu ja kyllä sitä saa myös yrittäjät. Toimeentulotukea myös voi hakea mutta siinä tulee patistelu työnhakijaksi ilmoittautumisesta jos pitkään on tulot niin että ei riitä.

Kysymys

Kirjoittaja niippala » 14 Syys 2018, 11:09

Voiko 'toimeentulotukea' saada, vaikka ei ole työnhakijana??? Kysyn kaverini puolesta, hänellä palkkatulot olleet jo pitkään alle 7000 e vuodessa, iältään 59-vuotias suomalainen mies. Ei nauti mitään muitakaan tukia.

Re: Tiliote ongelma

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Syys 2018, 10:11

Hei!

Muistutan pitämään keskustelun asiallisella linjalla.

Terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki

Ylös