Opinnot keskeytetty, Opintorahaa tilillä - Toimeentulotukea?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opinnot keskeytetty, Opintorahaa tilillä - Toimeentulotukea?

Re: Opinnot keskeytetty, Opintorahaa tilillä - Toimeentulotu

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Tammi 2019, 14:54

Hei
jeffe kirjoitti:Opiskelija lopetti opinnot. Hän lopetti koulunsa mutta opintolainaa ehdittiin siitä huolimatta maksaa tilille. Myös vuokravakuus (toiselta paikkakunnalta muuton takia) hyvitettiin. Nyt nuori on tilanteessa jossa mietitään tulevaa koulutusta ja tukitoimia kun on mielenterveysongelmia . Nuori ei ole kuitenkaan opinnoissa vielä eikä toisaalta ilmottautunut työttömäksi työnhakijaksikaan. Onko nuorella realistista mahdollisuutta saada toimeentulotukea? Opintolainan takaisinmaksu??
Hei jeffe!

Opintolainaan ja sen mahdolliseen takaisinmaksuun liittyen hänen kannattaa olla yhteydessä Kelaan. www.kela.fi/palvelunumerot.

Kirjoitit, että nuorella on mielenterveysongelmia. Jos lääkäri toteaa hänet työkyvyttömäksi ja kirjoittaa sairauslomaa niin tällöin voisi miettiä sairauspäivärahan hakemista. www.kela.fi/sairauspaivaraha. Muussa tapauksessa hänen kannattaa selvittää oikeutensa työttömyysetuuteen ja ottaa yhteyttä TE -toimistoon.

Perustoimeentulotuki on viimesijainen etuus ja tätä ennen tulee selvittää muut mahdolliset ensisijaiset etuudet (työttömyysetuus / sairauspäiväraha/ yleinen asumistuki). Arvion perustoimeentulotuesta voi niin halutessaan tehdä laskurilla.

Ystävällisesti
Satu | Kela toimeentulotuki

Re: Opinnot keskeytetty, Opintorahaa tilillä - Toimeentulotu

Kirjoittaja Vieras » 13 Tammi 2019, 10:52

Tai hakee sairauspäivärahaa,jos on työkyvytön.Toimeentulotukeen nähden työttömyysturva ja sairauspäiväraha ovat ensisijaisia etuuksia.

Re: Opinnot keskeytetty, Opintorahaa tilillä - Toimeentulotu

Kirjoittaja Vieras » 13 Tammi 2019, 10:15

Hänen pitää ilmoittautua tyttömäksi työnhakijaksi.Toimeentulotuki on viimesijainen etuus.Tämän varmasti olette jo tienneet.

Opinnot keskeytetty, Opintorahaa tilillä - Toimeentulotukea?

Kirjoittaja jeffe » 12 Tammi 2019, 23:42

Opiskelija lopetti opinnot. Hän lopetti koulunsa mutta opintolainaa ehdittiin siitä huolimatta maksaa tilille. Myös vuokravakuus (toiselta paikkakunnalta muuton takia) hyvitettiin. Nyt nuori on tilanteessa jossa mietitään tulevaa koulutusta ja tukitoimia kun on mielenterveysongelmia . Nuori ei ole kuitenkaan opinnoissa vielä eikä toisaalta ilmottautunut työttömäksi työnhakijaksikaan. Onko nuorella realistista mahdollisuutta saada toimeentulotukea? Opintolainan takaisinmaksu??

Ylös