Miten ulkomailla asuvan puolison tulot vaikuttavat?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Miten ulkomailla asuvan puolison tulot vaikuttavat?

Re: Miten ulkomailla asuvan puolison tulot vaikuttavat?

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 04 Helmi 2019, 13:27

Hei J3284!

Kuten nimimerkki 'Vieras' edellä mainitsikin, niin avioliittolain mukaan puolisoiden tulee ottaa osaa toistensa elatukseen.

Sinun tulee toimeentulotuen hakemuksella antaa selvitys tilanteestanne sekä siitä saatko puolisoltasi taloudellista tukea, niin asia tutkitaan Kelassa tarkemmin.

Ystävällisesti
Marika | Kela toimeentulotuki

Re: Miten ulkomailla asuvan puolison tulot vaikuttavat?

Kirjoittaja Vieras » 02 Helmi 2019, 17:32

Aviopuolisosi maksaa osan elämisestäsi. Nykyään on helppoa lähettää rahaa ulkomailta Suomeen kun on iban tilinemerot sun muut. Aviopuolisot ovat toisistaan elatusvelvollisia vaikka toinen asuisikin ulkomailla.

Jos puolisosi tulot ovat huomattavan alhaiset hänen ei tarvitse sinua elättää ja kela tutkii asian kun toimitat puolisosi tiliotteet, palkkalaskelmat ja asumismenotositteet kelaan muutaman kuun ajalta.

Miten ulkomailla asuvan puolison tulot vaikuttavat?

Kirjoittaja J3284 » 02 Helmi 2019, 00:59

Olen työttömänä ja saan toimeentulotukea. Olen lähikuukausina menossa naimisiin Iso-Britannialaisen miehen kanssa. Hänellä on siis sen maan kansalaisuus, ja hän asuu siellä.

Vaikuttavatko hänen tulonsa toimeentulotukeeni heti kun menemme naimisiin? Onko tässä mitään järjestely-aikaa, että ehdimme muuttaa yhteen, vai katkeavatko tukeni heti, jos puoliso tienaa liikaa?

Hän elättää itsensä tekemällä Youtube-videoita. Hänen tulonsa ovat pelkkiä lahjoituksia, ja niitä tulee epäsäännöllisesti. Mitä liitteitä Kela tarvitsee toimeentulotuki-hakemukseeni kun avioliitto on solmittu?

Ylös