Halvempi asunto

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Halvempi asunto

Re: Halvempi asunto

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 28 Touko 2019, 09:41

Hei Veesa1!

Välitän kiitoksesi eteenpäin.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela toimeentulotuki

Re: Halvempi asunto

Kirjoittaja Veesa1 » 27 Touko 2019, 11:42

Kiitos kela kun vastasit, tuo vesi joka kuuluu vuokraan oli juuri se mihin kaipailin selvennystä. En vertaa omaa asiaani kaveriini, muuten vaan mielenkiintoista miten nämä päätökset menee ja vaihtelee. Eikä kaverillani ole mitään mielenterveys eikä kunnan sosiaali puolelta eikä mitään muutakaan erityistä syytä. Ihan samat tulot ja tuet kuin itsellä oli, siksi heitin vain "ilmaan" jos olisi esim päätöksentekijästä kiinni, olen niistäkin kuullut. Mutta asia selvisi nyt enkä tosiaan mieti asiaa enempää en itseni enkä kaverini kohtaa. Eikä minua haittaa jos kaverini on saanut ylimenevän.

Re: Halvempi asunto

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 27 Touko 2019, 10:34

Hei Veesa1!

Kun vuokra sisältää myös veden, vuokrasta vähennetään kohtuulliset vesikustannukset ja jäljelle jäävää vuokranosuutta verrataan vuokranormiin. Edullisemman asunnon etsintään kehotetaan heti ensimmäisenkin hakemuksen jälkeen. Tähän ei vaikuta se onko nähtävissä että tuelle on pidempiaikainen tarve vai vain yksittäisen kuukauden hakemuksesta.

Koska jokaisen henkilön tilanne on omanlaisensa, en myöskään suosittele vertailemaan päätöksiä keskenään. Pienetkin erot voivat vaikuttaa lopputulokseen ja ystävän tilanteessa Kelassa voi olla tietoja joilla on vaikutusta päätökseen.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki

Re: Halvempi asunto

Kirjoittaja Vieras » 26 Touko 2019, 09:25

Jokaisella on oma tilanteensa, josta kuten jo aiemmin oli kerrottu, ei välttämättä tiedä kukaan muu.

Sosiaalitoimen lausuntokin voi riittää selvitykseksi, mutta riippuu varmasti ihan selvityksestä mitä syitä voidaan katsoa tarpeeksi painavina. Ei sosiaalitoimikaan voi kaikille asiakkailleen antaa lausuntoa, jolla estää asumismenojen kohtuullistamisen.

Re: Halvempi asunto

Kirjoittaja Potaskanvastustaja » 26 Touko 2019, 09:21

Jos Kela antaa liekaa esim sillä sosiaalitoimen lausunnolla niin eihän sitä tarkoita että sitä annetaan loputtomasti. Ja tosiaan sossun lausunto noin yleisellä tasolla ei ole painoarvoltaan niin suuri kuin on lääkäreiden lausunnot..

Kuten sanottu harkinta on yksilöllinen ja voi toki mennä pieleen mutta on kuitenkin sitä eli kavereihin vertaaminen ei kannata.

Re: Halvempi asunto

Kirjoittaja juurikinhaettu » 26 Touko 2019, 09:12

eipä ollu potaskaa tuo edellinen jos siihen viittasit, ihan omakohtainen kokemus, ei riitä sosiaalitoimen lausunto joka vielä vuosi sitten riitti (ja kyllä kyseessä siis uusi ajantasainen lausunto), nyt pitää jo olla lekurin todistus miksi pitäisi voida asua jo olemassaolevassa asunnossa tai ei voi ottaa tarjottua asuntoa vastaan, ja sinne asuntojonoon hakeutumista kyllä edellytetään, ja jos muuttokehoitus on annettu ni se pitää sitä et saa muutettua missään, näiden seurauksena kun vuokra kerran on kohtuullistettu ni ylisuuria asumismenoja ei hyväksytä sen jälkeen tyyliin ikinä,(tai olihan siellä ohjeessa ne erityisen painavat syyt, esim. sairaalahoitoon joutuminen, mutta sieltäkin kotiudutaan jossain kohtaa, ja kohtuullistamisrumba alkaa taas)

Re: Halvempi asunto

Kirjoittaja Potaskanvastustaja » 26 Touko 2019, 08:38

Nyt tulee potaskaa taas..
Kyllä vaikuttaa mielenterveys ymv syyt mm tässä asiassa joista ei välttämättä "kaverit" tiedä mitään mutta Kela tietää joten on tosiaan parempi kun keskittyy siihen omaan tilanteeseen vain sen eikä murehdi että "epistä kun kaveri sai tms"

Re: Halvempi asunto

Kirjoittaja vieras772200 » 26 Touko 2019, 08:32

ylisuuret asumismenot eivät perustu yksilölliseeen harkintaan jos ei ole tosi suuresta vammasta tai apuvälineistä kysymys, jos paikkakunnalla ei ole halvempia tarjolla silloinkin kuitenkin edellytetään asuntojonoon hakeutumista ja jos halvempi löytyy on se vastaanotettava jollei sulla ole suurinpiirtein todistusta presidentiltä että tämä asunto jossa jo asut on just paras sun tarpeisiis, se onko kaupat tai bussipysäkit lähellä ei meinaa mitään, ainoa mitä katotaan on sen asunnon vuokra, kela taitaa pyrkiä poistamaan koko sosiaalisen aspektin toimeentulotuesta...

Re: Halvempi asunto

Kirjoittaja Vieras » 25 Touko 2019, 08:22

Kohtuullisten asumismenojen ylittäminen perustuu aina yksilölliseen harkintaan. Kela ei näe täällä palstalla kaverisi päätöstä ja tietoja.

Kaverisi tulee itse olla yhteydessä kelaan ja kysyä miksi hänen asumismenojaan ei ole kohtuullistettu jotta perusteet selviää. Sinulla ei ole ilman valtakirjaa oikeutta saada tietoja kaverisi päätöksen taustoista ellei kaverisi selitä niitä sinulle.

Re: Halvempi asunto

Kirjoittaja Veesa1 » 24 Touko 2019, 22:13

Samalla paikkakunnalla, normi 499e. Hänen vuokra 520 ja erikseen maksettava vesimaksu 16e. Ottaako kela sitten tuon oikean kulutuksen 16e vedestä vai tuon mikä yleisesti huomioon 21,60e. Jokatauksessa meidän erot ovat pienet. En tiedä mitä ne muut asiat sitten voisi olla. Jospa itse kela vastaisi näihin.

Ylös