Ilman tuloja

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Ilman tuloja

Re: Ilman tuloja

Kirjoittaja Vieras » 21 Marras 2019, 15:52

Olen aloittaja tähän kysymykseen eli kiitos kaikille vastanneille. Päätös tarkistettiin ja todettiin virheelliseksi ja tuki marraskuulle myönnettiin.

Re: Ilman tuloja

Kirjoittaja Vieras » 20 Marras 2019, 13:24

Jos tuloa on kuluvana kuuna 0 euroa niin sitä on.

Re: Ilman tuloja

Kirjoittaja jokuvaan258965 » 18 Marras 2019, 21:19

kelan ohjeistuksessa tuo palkkatulon vaihtelu on käsittääkseni niin että teet osa-aikaista työtä joka kuukausi ja palkka vaihtelee tehtyjen tuntimäärien mukaan, silloin tulo huomioidaan seuraavan kuukauden tulona (mutta tulon pitäisi ymmärtääkseni olla silloin jatkuva eli joka kuukausi tulee palkkaa), määräaikaiseen työsuhteeseen ei tuota saisi soveltaa,

Re: Ilman tuloja

Kirjoittaja VeeraN » 18 Marras 2019, 13:52

Hah. Selityksiä selitysten perään. Jos ei tässä kuussa ole tuloja, ja siksi hakee, niin eihän siihen voi laittaa edellisen kuukauden palkkaa tuloksi kun se on jo käytetty edellisen kuun menoihin. Ja jos tarve on äkillinen eikä siihen ole voinut varautua eli säästellä. Laissa on määritelty oikeus perustoimeentulotukeen.

Re: Ilman tuloja

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 18 Marras 2019, 08:45

Hei VeeraN!

Kun toimeentulotukea hakee ensimmäistä kertaa tai asiakkuudessa on ollut tauko, niin taloudellista tilannetta tarkastellaan myös tätä edeltävältä ajalta. Kun tulot vaihtelevat, toimeentulotuessa huomioidaan yleensä tulona edeltävän kuukauden palkka. Tulojen ja varojen huomioimisesta perustoimeentulotuessa on kerrottu sivuillamme täällä: www.kela.fi/toimeentulotuki-miten-tulot ... aikuttavat.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela perustoimeentulotuki

Re: Ilman tuloja

Kirjoittaja VeeraN » 15 Marras 2019, 16:56

Mutta jos ei palkkatuloa ole niin ei kai sitä pijä siihen nakata vaikka viime kuussa olis ollut.

Re: Ilman tuloja

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 15 Marras 2019, 09:58

Hei!

Alkuperäinen kysyjä on ilmeisesti pyytänyt päätöksen tarkistamista Kelalta, mikä onkin tässä tapauksessa oikea tapa toimia, jotta tilanne voidaan selvittää tarkemmin. Edellä olikin myös ohjeistettu laittamaan joulukuun hakemus vireille, mikä kannattaa tehdä.

Yleisesti ottaen: jos palkkatulo vaihtelee kuukausittain, perustoimeentulotukipäätös tehdään aina kuukaudeksi kerrallaan ja palkkatulona käytetään edellisen kuukauden palkkaa.

Ystävällisesti
Marika | Kela toimeentulotuki

Re: Ilman tuloja

Kirjoittaja Juupelis » 14 Marras 2019, 14:24

AvatarKela | toimeentulotuki
Viestit:11129
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47
Re: Edellisen kuukauden tulot
Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 04 Helmi 2019, 13:57

Hei Lakka!

Kuun viimeisenä pankkipäivänä maksettu tulo huomioidaan seuraavan kuukauden tuloksi. Palkan kohdalla voidaan joissakin tilanteissa katsoa edellisen kuun palkka seuraavan kuun laskelmassa vaikka se olisi maksettu aikaisemminkin. Yleensä näin tehdään jos palkka ei ole ollut tiedossa toimeentulotuesta päätettäessä.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Näin on toisaalla vastattu elikkä kannattee tarkistuttaa, ei oo Kela toiminu oikein. Jos ei jaksa taistella sieltä ei omiaan saa

Re: Ilman tuloja

Kirjoittaja Vieras » 14 Marras 2019, 10:48

Vieras kirjoitti:
14 Marras 2019, 06:15
Olen hakenut ja tarvitsen vain marraskuulle. Pienellä palkalla pystyy maksamaan kuluvan kuun vuokran heti sen tultua eikä siitä ns ylijäämää jää. Koska lokakuussa ei ollut töitä niin ei ole palkkaa tässä marraskuussa millä maksaa. En ole aikeissa hakea joulukuussa. Eli tosiaan kertaluonteinen pakko kun ei ole rahaa olemassa eikä tulossa. En ymmärrä, miten siihen voi laskea tuloksi tuloja joita ei ole. Pyysin tarkistusta Kelalta, saa nähdä.
Nyt teet uuden hakemuksen ja teet sen JOULUKUULLE niin saat rahan joulukuun ensimmäisenä arkipäivänä.

Re: Ilman tuloja

Kirjoittaja Peentti » 14 Marras 2019, 10:41

Toisessa kysymysketjussa on kyl todettu, että kuukauden viimeisenä maksettava palkka on seuraavan kuun tuloa ja ennen sitä sen maksukuukauden tuloa ja tarkoitettu maksukuun menoihin.

Ylös