Tulojen vaihtelu

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Tulojen vaihtelu

Re: Tulojen vaihtelu

Kirjoittaja Hiljattain tukea saanut » 28 Marras 2019, 14:13

Suosittelen kuitenkin ottamaan yhteyttä kelaan ja kyselemään, siinä osassa Kelan vastaus oli täysin oikea.
Myöskin on hyvä muistaa että toimeentulotuen normaalista käsittelystä poiketen muutoksenhakuja normaalin käsittelyn päätöksiin käsittelevät henkilöt ovat kokemusten mukaan tehneet päätöksensä loogisesti ja toimeentuloa käsittelevän lain mukaan. Eli kannattaa muistaa että vaikka isomman laitoksen yksi osastoista sooloilisi sen muut osastot ovat käytännössä toiminnaltaan täysin erillisiä sooloilijasta.

Re: Tulojen vaihtelu

Kirjoittaja Hiljattain tukea saanut » 26 Marras 2019, 17:23

Itseasiassa korjauksena edellisen viestin harhaanjohtavaan sanamuotoon.
Kela käsittelee aina käytännössä poikkeuksetta toimeentulotukihakemukset kuukausi kerrallaan. Järjestelmä pyytää tekemään ne useammaksi kuukaudeksi, samoin ohjeistus, mutta käsittely on tehnyt selväksi ettei hyväksy tai ole koskaan hyväksynyt yli kuukauden mittaista jaksoa vaikka tulot tiedettäisiin koko tulevalle vuodelle eikä tilanteessa olisi tulossa muutoksia.

Ainoana poikkeuksena mikäli meneillään olevan kuukauden tukea haetaan viimeisen viikon tai kahden aikana, jolloin normaalin aikataulutuksen ja ohjeistuksen mukaisesti suositellaan hakemaan tulossaolevan kuukauden tukea, tällöin molemmat kuukauden käsitellään samanaikaisesti.
Epäilisin kyseessä olevan osa tai yksi toimeentulotuen käsittelyn järjestelmällisiä ohjeistuksen & heidän toimintaansa säätelevän lain tietoisia rikkomista.
Näin ainakin vuoden koko 2018 ja 2019 alkupuoliskon aikana.

Re: Tulojen vaihtelu

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 26 Marras 2019, 14:25

Hei baa!

Tulojen tarkastelussa Kela huomioi sen, jos palkkatulo vaihtelee kuukausittain. Tällöin Kela tekee perustoimeentulotukipäätöksen yleensä aina kuukaudeksi kerrallaan ja palkkatulona käytetään edellisen kuukauden palkkaa.

Voit siis ilmoittaa hakemukseen edellisen kuukauden palkkatulosi eli sen, joka sinulla on tiedossa.

Tarkemmin tulojen huomioiminen selvitetään hakemuksella. Näet toimeentulotuen päätöksestäsi, miten marraskuun laskelma on kohdallasi tehty.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela toimeentulotuki

Re: Tulojen vaihtelu

Kirjoittaja baa » 25 Marras 2019, 08:00

Kiitos vieras. Mitenkähän noi tulot lasketaan tältä kuulta kun palkkapäivä kahden viikon välein joten tälle kuulle sattuu kolme palkkapäivää?

Re: Tulojen vaihtelu

Kirjoittaja Vieras » 23 Marras 2019, 19:26

Minulla lasketaan tulot edellisen kuun mukaan.
Saan siis minäkin soviteltua työmarkkinatukea ja olen 0 sopimuksella.

Tulojen vaihtelu

Kirjoittaja baa » 22 Marras 2019, 11:56

Miten ilmoitan tulot toimeentulotuen hakemuksessa kun tulot vaihtelee? Olen siis nolla sopimuksella töissä ja töiden määrää ei koskaan voi tulevalle kuulle tietää. Saan palkan lisäksi soviteltua työttömyyspäivärahaa. Lasketaanko tuki edellisen kuun tulojen mukaan vai miten?

Ylös