Kela ja osoite

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kela ja osoite

Re: Kela ja osoite

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 29 Heinä 2020, 14:51

Hei!

Poste restante osoite toki käy, jos hakijalla ei ole asuntoa. Silloin selvitetään missä hakija tosiasiallisesti oleskelee. Viestistäsi käy kuitenkin ilmi, että asut alivuokralaisena, joten osoitetta on varmasti sen vuoksi kysytty.

Jos haluat, että asiaa käydään tarkemmin läpi, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

www.kela.fi/soita-kelaan

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki

Re: Kela ja osoite

Kirjoittaja Vieras » 29 Heinä 2020, 05:17

Kahteen asuntoon ei saa asumistukea, että se vedätys ei onnistu.

Re: Kela ja osoite

Kirjoittaja Vieras » 29 Heinä 2020, 01:19

Vieras kirjoitti:
27 Heinä 2020, 18:36
Aivan on yleinen kelavedätys se että nainen on "yksinhuoltaja" lapsikatraan kanssa ja mies "asuu" poste restantessa vaikka tosiasiassa naisensa kanssa. Kokonaistuet on näin paremmat jos onnistuu. Nähtävästi ei enää niin vain onnistu.
Eipä taida enää toimia, minulla ei ole lapsia (en siis saa lapsista kelan etuuksia/tukirahoja) ja jos jollain miehellä olisi posterestante niin siihen ei ainakaan saa asumistukia. Ja sitten on kesämökkien/lomakotien rikkaita pitäjiä jotka saavat rauhassa huijata kelaa ja asumistuet toisaalle ehkä molempiin, niihin tulisi kelan puuttua eikä syyllistää köyhiä.

Re: Kela ja osoite

Kirjoittaja Vieras » 29 Heinä 2020, 01:14

minulla ei ole vakituista osoitetta, asun ns. alivuokralla nyt hetken ja etsin toista asuntoa mutta Kela ilmeisesti syyttää joksikin valehtelijaksi eivätkä halua hyväksyä posterestantea. Ei auta antaa osoitetta johon en edes saa enkä hae asumistukea, silti osoitetta vaaditaan. Minulla ei ole puolisoa eikä lasta, sukulaisteni tulotietojakin on kyllä turhaan kysytty jota ihmettelen, en ole leski enkä eronnut enemmänkin ikisinkku tyyppinen. En ole huijannut ketään millään tavoin. Tuntuu aivan siltä kuin kelassa jahdattaisiin turhaan ja sitten ne oikeat huijarit saavat rellestää vapaasti ja huijata kelaa. En ole löytänyt tarpeeksi edullista asuntoa pk-seudulta ja suunnittelen kokonaan muuttoa pois ja kauemmas, mutta ilmeisesti tämäkään ei riitä syyksi. Silti esimerkiksi kaupungin asuntojono on niin pitkä ettei asuntoja tarjota ja sitten kehdataan syytellä kelassa milloin mistäkin, no tarjoaisiko kela sitten edullisen asunnon? no ei varmasti. Kaupungin asuntohakemus minulla on ollut yli vuoden mutta ei sitä ole kukaan lukenut, varmaankin siksi kun olen suomalainen ja sinkku niin ei välitetä asuntoa tarjota.

Re: Kela ja osoite

Kirjoittaja ViimesijainenKansalainen » 28 Heinä 2020, 13:42

Vieras kirjoitti:
28 Heinä 2020, 11:18
..turha siitä kelaa on syyttää kun eduskunta päättänyt että paperipostia pitää lähettää.
Etteivät kommenttisi menisi ihan tyhjän huuteluksi, niin luepa tarkemmin sekä se, mihin tuossa referoit, että jäljemmän tietoiskuni osa 2. ennenkuin teet johtopäätöksiä. Tuollainen pidäkkeetön oman pahan olon purkaminen muihin ilman yhteyttä varsinaisiin asiasisältöihin tuottaa tänne vain turhaa melua.

Re: Kela ja osoite

Kirjoittaja Vieras » 28 Heinä 2020, 11:18

No se tosi asia on että Suomessa eduskunta säästää lait.Johon myös paperipostin tuleminen perustuu.Jos eduskuntaan ei voi valittaa niin ei sitten voi mitään.Mutta turha siitä kelaa on syyttää kun eduskunta päättänyt että paperipostia pitää lähettää.

Re: Kela ja osoite

Kirjoittaja ViimesijainenKansalainen » 28 Heinä 2020, 10:25

Vieras kirjoitti:
27 Heinä 2020, 18:48
..muistutan ihmisiä siitä että lait Suomessa säätää eduskunta,ei kela.Eli valittakaa siitä paperipostin saamisesta eduskuntaan.
Tietämättömät besserwisserit täällä toisia neuvoo ja ohjeistelee?

Lyhyt tietoisku:
1. Eduskunta ei ota vastaan valituksia.
2. Ilmauksella "Tähän väliin haluan ihmetellä ääneen..." henkilö osallistuu julkiseen keskusteluun kommentoimalla epäkohtaa, eikä esittääkseen valituksen asiaankuulumattomalle viranomaiselle.
3. Muiden kannanotoista hätiköityjen johtopäätösten tekeminen kertoo enemmän niiden tekijän logiikasta kuin muiden tekemisistä tai tekemättä jättämisistä.

Re: Kela ja osoite

Kirjoittaja Vieras » 27 Heinä 2020, 18:48

Paperipostin tuleminen perustuu lakiin.Laki Kansaneläkelaitoksesta 7 luku pykälä 20 a koskee päätöksen tiedoksiantoa. Myös hallintolain 7 luvussa kerrotaan päätösten ratkaisemisesta.Ja muistutan ihmisiä siitä että lait Suomessa säätää eduskunta,ei kela.Eli valittakaa siitä paperipostin saamisesta eduskuntaan.

Re: Kela ja osoite

Kirjoittaja Vieras » 27 Heinä 2020, 18:36

Aivan on yleinen kelavedätys se että nainen on "yksinhuoltaja" lapsikatraan kanssa ja mies "asuu" poste restantessa vaikka tosiasiassa naisensa kanssa. Kokonaistuet on näin paremmat jos onnistuu. Nähtävästi ei enää niin vain onnistu.

Re: Kela ja osoite

Kirjoittaja Namas » 27 Heinä 2020, 18:29

ViimesijainenKansalainen kirjoitti:
27 Heinä 2020, 18:08

Ja mitäs tämä sitten on? Mitäs se Kelalle kuuluu, missä kukin asuu, jos hakija ei ole hakemassa asumiskustannuksiin tukea? Ja jos on hakemassa, niin silloinhan Kelalle tulee esittää vuokrasopimus ja muut tositteet, joten ei nyt ihan mene mulle jakeluun tuo sun logiikka, ettei asumispaikkaa haluta kertoa.
Kuuluhan se sillä toimeentulotukeen voi vaikuttaa missä asuu. Muutakin on kuin asumiskustannukset
Jos katsotaan esim pariskunnaksi jonkun toisen samassa osoitteessa olevan kanssa niin tuki on eri kuin yksin asuvan perusosa.

Toimeentulotuki on talouskohtainen etuus ei henkilökohtainen.

Ylös