opintolainan takaisinmaksuun säästäminen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: opintolainan takaisinmaksuun säästäminen

Re: opintolainan takaisinmaksuun säästäminen

Kirjoittaja Vieras » 21 Huhti 2021, 10:01

Kela kusee omiin muroihinsa tuolla tyylillä kun joutuu sitten opintolainan takaajana maksamaan lainan, myös asiakkaan muroihin kustaan koksa luottotiedot menee ja se voi vaikeuttaa työn saantia ja muutakin elämää. Hölmölässäkin nauretaan tuolle.

Re: opintolainan takaisinmaksuun säästäminen

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 20 Huhti 2021, 14:48

Hei Outi+++!

Heti myytävissä oleva varallisuus on ensisijaisesti käytettävä oman ja perheen elatuksen turvaamiseen jo hakemiskuukauden aikana. Heti myytävissä olevan varallisuuden arvo huomioidaan toimeentulotuen laskelmalla heti varoina.

Tällaista varallisuutta ovat esimerkiksi virtuaalivaluutta, sijoitusrahasto-osuudet, henkilöstörahasto-osuudet, osakkeet, säästövakuutuskertymät ja arvopaperit.

Toimeentulotuki on henkilön tai perheen viimesijainen taloudellinen tuki, jonka tarkoitus on auttaa tilapäisten vaikeuksien yli, ehkäistä sellaisten syntymistä ja edistää itsenäistä selviytymistä. Jos hakijalla on varallisuutta, hänen on toki ensisijaisesti käytettävä varallisuuttaan itsenäiseen selviytymiseen.

Ystävällisin terveisin
Sinikka | Kela toimeentulotuki

opintolainan takaisinmaksuun säästäminen

Kirjoittaja Outi+++ » 20 Huhti 2021, 06:09

Hei,

Lasketaanko osakkeissa olevat varat tuloiksi, jos ne on tarkoitus käyttää siten, että saisin maksettua opintolainaa pois? Tuleeko Kela tässä mitenkään vastaan? Kun itsellä on aika paljon opintolainaa ja olen säästänyt ja vähän tienannutkin osakkeilla, että saisin sitä lyhennettyä. Tarkoitus olisi hakea nyt pariksi kuukaudeksi toimeentulotukea.

Ylös