Silmälasien korvaus ihmetyttää

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Silmälasien korvaus ihmetyttää

Re: Silmälasien korvaus ihmetyttää

Kirjoittaja Vieras » 06 Marras 2019, 10:58

puolsokeepollo kirjoitti:
09 Loka 2018, 15:54
Itse olen puolisokea (vasen -7.25 ja oikee -8) ja sossu maksoi muutama vuosi sitten uudet lasini.
Sain valita kahdesta eri liikkeestä (valitsin lähimmän) ja siellä oli sitten n. 25 eri pokamallia mistä valita.
Sain myös laseihin ne ohennukset (optikko soitti vielä sossuun ja tarkisti, että saako tuon samaan pakettiin, kun maksusitoumuksessa ei ollut tuota mainittu ollenkaan) ja vastaus oli, että totta kai. Linsseissä on myös se, että nämä eivät helposti naarmuunnu tai huurru.
Edelliset lasit (jotka itse maksoin) maksoivat muistaakseni yhteensä 350 euroa ja tuosta summasta 320 euroa meni linsseihin ja nyt nuo linssit maksoivat takuulla 400-450 euroa, koska näkö oli huonontunut niin paljon edellis kerrasta..
[/quote

Noilla vahvuuksilla Kelan korvaamaan pakettihintaan kuuluvat jo ohennukset automaattisesti. Pokat saavat maksaa 79€/Nissenillä tai 99€/Instrumentariumissa.
Mikäli haluat kalliimmat pokat niin maksat itse erotuksen. Linssit korvataan joka tapauksessa eli vain kehyksien ylimenevä osuus hä itselle maksettavaksi.

Re: Silmälasien korvaus ihmetyttää

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 31 Loka 2019, 13:43

Hei Marsala!

Kiitos viestistäsi.

Terveisin
Riikka | Kela toimeentulotuki

Re: Silmälasien korvaus ihmetyttää

Kirjoittaja Marsala » 30 Loka 2019, 09:13

Heippa, Minulla oikein hieno kokemus kelan maksusitoumuksella silmälasien hankinta.
Paikallisessa Instrumentariumissa ei ollut mitään määrättyä mallistoa kela asiakkaille, oli todella paljon vaihtoehtoja joista löytyi sopivia useammatkin, valinnan vaikeus ihan iski. No linssit sitten, näköni on yli -4.0 ja nyt myös muutos että siirryin monitehoihin, niihin tuli maksusitoumuksella ihan käyvät ohennukset, kovapinnoitteet, heijastuksen estot, itse hieman kun halusin vielä ohuemmaksi ja lukuosaa laajemmaksi niin omavastuu jäi 80€, toki sairauspäivärahalla olevana tuokin omavastuu kiristää budjettia, mutta se on oma valinta. Ja nyt sain todella hyvät lasit jotka menevät monen monta vuotta.

Re: Silmälasien korvaus ihmetyttää

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Loka 2019, 15:00

Hei Kukkaisneiti!
Silmälasituotepaketit on kilpailutettu optikkoliikkeiden kanssa. Toimeentulotuen laskelmalla silmälasikustannuksista voidaan huomioida menona enintään se summa, jonka lasit olisivat maksusitoumuksella tulleet maksamaan. Suositus on, että toimeentulotukiasiakkaat hankkivat silmälasit maksusitoumuksella.

Hei vieras!
Silmälasien hankintaan voi saada perustoimeentulotukea 3 vuoden välein. Erityisen painavasta syystä tukea voidaan myöntää useammin. Voit hakea maksusitoumusta silmälaseihin perustoimeentulotuki hakemuksen yhteydessä. Kirjaa hakemuksen lisätietokenttään tieto silmälasimaksusitoumuksen tarpeesta sekä miksi silmälaseille on tarve ja milloin edelliset lasit on hankittu.

Perustoimeentulotukeen vaikuttavat toimeentulotukiperheeseen kuuluvien tulot ja varat sekä perustoimeentulotuessa huomioitavat menot. Oikeus etuuteen tutkitaan hakemuksesta.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela toimeentulotuki

Re: Silmälasien korvaus ihmetyttää

Kirjoittaja Vieras » 13 Loka 2019, 12:10

Entä kun takuueläkeläinen joka ei siis ole ihan toimeentulotukiasiakas, mutta tulotaso samaa luokkaa lääke ym maksujen jälkeen. Voiko kerran kolmessa vuodessa hakea apua kelaltasilmlasikustannukseen? Itse joudun viimesitään ensi vuonna siirtymään moniteholaseihin eka kertaa, jolloin kustannus on suuri. Diabeetikkona jolla iän mukainen hämäränäkö jo nyt hieman heikentynyt, silmälasien hankita ei ole enää muoti vaan tarvekysymys.

Re: Silmälasien korvaus ihmetyttää

Kirjoittaja Truth » 26 Syys 2019, 08:36

Näille jotka kyselevät jatkuvasti laseista, että mitä saa, niin voin sen verran valaista, että ainakin Tampereella Nissen antaa valita maksimissaan 59€ hintaisista kehyksistä maksusitoumuksella. Ohennukseen sai muistaakseni, jos vahvuutta oli jotain 4-5 pintaan. Kaikki muut toki joutuu maksamaan erikseen esim. heijastuksenesto/kova pinta, joka ehdottomasti kannattaa ottaa kaikkii laseihin. Tuosta maksoin 20€ (oli siis lasien kokonaishinta) ja muistaakseni tuo oli hivenen normaalia lista hintaa halvempi maksusitoumus asiakkaille. Ihan hyvät valikoimat ainakaan treen nisseneissä on näissä halvemmissa kehyksissä. Tämä siis tietona niille, jotka asiaa miettivät.

Re: Silmälasien korvaus ihmetyttää

Kirjoittaja Lur » 25 Syys 2019, 21:30

ee1517 kirjoitti:
18 Kesä 2019, 03:44
Jos näköni on -2.75 miinusta eli ei kovin huono ja minulla on toimeentulotukipäätös silmälaseihin ja ostan esimerkiksi 500€ Oakley silmälasit, joista 100% varmasti tiedän että niin kallista kehysmerkkiä Kela ei korvaa enkä aio myöskään halvimpiin linsseihin tyytyä, montako euroa toimeentulotuki tästä arviolta korvaa? 25€? 50€? Varmaan tarkkakin summa on tiedossa?

En kuvittele, että tämä menee lähellekään Kelan piikkiin, toivon vaan arviota paljonko jää itse maksettavaksi, jos ostan viimeisen päälle hienot Oakley merkkisilmälasit. Loput rahat lainaan ystäviltä, se ei ole ongelma!

Lisäksi toimeentulotukipäätöksessäni lukee, että näöntarkastus sisältyy ja voimassa heinäkuun 2019 loppuun asti. Sisältyykö Instrumentarium silmälääkärin suorittama näöntarkastus ja silmänpohjan tarkistus, kun se maksusitoumuksessani lukee, että Kela korvaa myös näöntarkastuksen ja maksusitoumus on Instumentarium/Nissen -palveluntuottajalle?
Vai sisältääkö maksusitoumus vain suppeimman mahdollisen optikon näöntarkastuksen, ilman silmälääkärin tarkastusta ja ilman silmänpohjankuvausta?

Jos ikä tai sukupuoli vaikuttaa asiaan, niin ikäni on 42v ja sukupuoli mies. Asuinpaikka Helsinki ja Instrussa aion käydä, mihin Kelan maksusitoumus viittaakin.

Kiitos etukäteen!

P.S ajatuksenani on, että paremmin saa töitä tai vaimon, jos pidän itseni edustavan näköisenä ja silmät terveinä. Jolloin ehkä en ole ikuisesti toimeentulotuen asiakas.
Semmonen luikautus sieltä =). Jotenkin aina huvittaa nämä jotka jaksavat kirjoittaa hirveän romaanin jostain monen sadan silmälaseista, vaikka lukemalla ketjua muutaman minuutin saat vastauksen siihen, että kela korvaa sen n. 30-50 euroa silmälaseista. Ja sen verran vielä, että se sinun työnsaantisi tai mikään muukaan tuskin riippuu mistään silmälaseista ellet nyt sitten jotain teipattuja sankoja käytä.

Re: Silmälasien korvaus ihmetyttää

Kirjoittaja Kukkaisneiti » 25 Syys 2019, 21:06

Hei. Ostin Elokuussa 2019 uudet lasit jotka maksoivat 365 euroa ja kela korvasi vain 50 euroa laseista. Voimakkuudet ovat -3,75 ja -1,25. Onko tuo 50 euron kelan korvaama summa asiallinen, vai olisiko pitänyt saada enemmän korvausta laseista kelalta.

Re: Silmälasien korvaus ihmetyttää

Kirjoittaja Vieras » 16 Syys 2019, 08:31

Kela | toimeentulotuki kirjoitti:
18 Kesä 2019, 15:23
Hei ee1517!

Kun sinulle on myönnetty maksusitoumus optikon näöntarkastukseen ja silmälaseihin, sisältää se perusnäöntarkastuksen ja optikon arvioimat lasit optikon näyttämästä valikoimasta. Optikkoliike tietää tarkemmin sisällöstä eli sinun on hyvä mennä maksusitoumuksen kanssa optikkoliikkeeseen.

Jos hankkisit ja maksaisit lasit itse, Kela voi korvata laseista sen osuuden mikä olisi myönnetty maksusitoumuksenakin. Ennakkoon summia ei voida kertoa koska se olisi ennakkopäätös.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Kyllä on meininki: Kela vastaa aina samanlailla toistuvasti, vaikka kysymykset vaihtuu.
Tulee ihan Turhapuro meinini mieleen: "vastaat aina samalla lailla".
"Minä en vaihda vastausta joka kerta"
"Niin mutta kun on ERI KYSYMYKSET"

Minulla on tiistaina Kelan toimistolla varattu aika. Varasin kaksi puolen tunnin aikaa putkeen. ja lisää jos ja kun on tarvetta.
Millä tavoin te muut olette äänittäneet nämä puhelut tai tapaamiset ?
itse ajattelin lainata sanelukonetta.

Re: Silmälasien korvaus ihmetyttää

Kirjoittaja Vieras » 13 Syys 2019, 16:24

Kela | toimeentulotuki kirjoitti:
31 Touko 2019, 14:05
Hei!

Optikon näöntarkastusta ja silmälaseja varten voi hakea maksusitoumusta perustoimeentulotukihakemuksessa. Lisätietoihin voi merkitä miksi tarvitsee lasit ja milloin on saanut edelliset lasit. Kela voi myöntää maksusitoumuksen sopimusliikkeisiin, mitkä vaihtelevat paikkakunnittain.

Jos lasit ostaa itse mistä tahansa liikkeestä, voi toimittaa ostosta tositteen niin Kela voi huomioida lasien korvauksen sen suuruisena kuin mitä se olisi maksusitoumuksena ollut. Summia ei voida yleisesti kertoa koska ne määräytyy tilanteen mukaan eli millaiset lasit asiakas tarvitsee (vahvuus jne).

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Tuo selitys nyt vaihtelee joka toinen kerta. Viimeksi se oli vielä että se on "liikesalaisuus".
Kumma vaan että tämä "liikesalaisuus" tuli vasta v. 2017 alussa. Vielä silloin kun myös perustoimeentulotuki oli Kunnalla, niin silloin ei ollut "liikesalaisuutta". Nyt on saanut yli kaksi vuotta tapella silmälasien saamisesta ja ylipäätään silmälääkäristä.
Pieni varoituksen sana: Kelan sopimusliikkeiden silmälääkärit ja optikot vetäisevät hatusta silmälasimääräyksiä, mitkä ovat virheellisiä. Onneksi en uskonut ja menin yksityiselle lainarahoilla. hän tiesi sanoa että ei ollut silmäperäistä ja lähetti jatkotutkimuksiin. Yksityisen silmälääkärin epäily osoittautui todeksi: löydettiin aivoverenkiertohäiriö.
Instrumentariumin silmälääkäri siis katsoi silmälasitarpeen. vaikka millään silmälaseilla ei tietääkseni pystytä aivoverenkiertohäiriötä parantamaan.

Että silleen.

"palautetta voi antaa sinne ja sinne" ja plaa plaa.
Tätä Kela hokee kun ei osaa eikä pysty vastaamaan.

Ylös